19. april 2019
Kim Larsen produktionsøvede i Portalen og havde derfor gennem mange, mange år turnéstart for fulde huse i Portalen. Foto: Kåre Larsen
Kim Larsen produktionsøvede i Portalen og havde derfor gennem mange, mange år turnéstart for fulde huse i Portalen. Foto: Kåre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Portalens direktør om Kim Larsens død: Jeg kneb en tåre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portalens direktør om Kim Larsens død: Jeg kneb en tåre
Greve - 04. oktober 2018 kl. 15:41
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag nærmede sig en national sørgedag, da det kom frem, at Kim Larsen var død. Mange mennesker gav udtryk for deres sorg over 'spillemanden,' som rørte mange danskere med sine sange. En af dem, som også var påvirket af dødsfaldet, var Poul-Erik Mou, som er direktør i Portalen i Greve.

- Det var uvirkeligt, og jeg kneb en tåre, siger han.

Dødsfaldet blev ikke mindre uvirkeligt af, at Michael Carøe lørdag aften spillede 'GasOrleans', som var Gasolin-sange i en New Orleans-jazzfortolkning.

Kim Larsen har ofte lagt vejen forbi spillestedet i Hundige, når han har været på turné, og op til disse var han og bandet flere gange i Portalen for at øve op til koncerterne rundt omkring i landet. Derfor er det nærliggende at tro, at Poul-Erik Mou kan fortælle en masse anekdoter om Kim Larsen, men det er ikke tilfældet.

- Han var en meget privat mand. Det var afslappet, når han var i Portalen, men vi sad ikke lårene af ham nede backstage, siger Poul-Erik Mou.

Han fulgte søndag med i fjernsynet, hvor det helt store tema var Kim Larsens død. Her blev der dagen lang vist klip fra hans optrædener på Smukfest og i Portalen.

- Vi har aldrig været så mange gange i fjernsynet, som vi var søndag. Det var en underlig dimension, som det fik, siger Poul-Erik Mou.

Kim Larsen er flere gange de seneste dage blevet kaldt vor tids Grundtvig, og for Portalens direktør, som naturligt har fulgt dansk musik i mange år, er det også en helt speciel musiker og sanger, som ikke er her mere.

- Kim Larsens betydning for dansk musik er ubeskrivelig. Har man stået til en koncert her i huset og oplevet, at 1400 mennesker synger med på det hele, ved man, hvad det drejede sig om. Hans musik kommer til at stå i mange, mange år, for den har været og er stadig baggrundsmusik for ufatteligt mange mennesker, siger Poul-Erik Mou, som første gang stiftede bekendtskab med Kim Larsen i 1970'erne som en del af Gasolin.