20. oktober 2019
Morten Dahlin er valgt til folketinget. Han fik 2.583 stemmer i Greve Kommune. Foto. Janus Spøhr
Morten Dahlin er valgt til folketinget. Han fik 2.583 stemmer i Greve Kommune. Foto. Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvældet Dahlin: I morgen har jeg tømmermænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvældet Dahlin: I morgen har jeg tømmermænd
Opdateret 06. juni 2019 kl. 15:55
Greve - 06. juni 2019 kl. 15:50
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han har kæmpet for det i mange år, og nu er det endelig lykkedes for Morten Dahlin fra Venstre at blive valgt til folketinget.

- Det er helt vildt. Jeg er taknemmelig over for dem, der har støttet mig og har stemt på mig. Det stod ikke skrevet noget sted, at min familie skulle have et folketingsmedlem. Da min far voksede op i betonen i Brøndby Strand, havde han nok kigget på mig og været overrasket over, at jeg en dag ville stå ved kongerigets fineste talerstol, siger Morten Dahlin afdæmpet.

- Det er først lige gået op for mig, at jeg er blevet valgt ind. Normalt fejrer jeg succeser med flikflak, men det er jeg for overvældet til lige nu, siger han.

I aften kommer der formentlig lige mere fart på fejringen. Her skal Morten Dahlin nemlig fejre, at den mangeårige drøm endelig er gået i opfyldelse med de frivillige, der har hjulpet den seneste tid.

- I aften lægger vi sundhedshysteriet på hylden, for der er noget at fejre. Vi skal drikke så mange øl, at vi nok vågner op med tømmermænd, siger Morten Dahlin, der er gruppeformand for Venstre i Greves byråd.

Her regner han med at fortsætte.

- Min plan er, at jeg bliver siddende i byrådet, hvis jeg kan passe det. Jeg har aftalt med borgmesteren, at hvis jeg får for leget fravær, så stopper jeg. Nogle byrådsmedlemmer kan godt passe det - andre kan ikke. Jeg vil ikke være en af dem, der ikke kan passe det. Jeg skylder at lave den indsats, som jeg har lovet de mange, der stemte på mig ved kommunalvalget. Der er nærmest intet værre ene at sidde to steder og gøre tingene halvt, for det kan man ikke være bekendt, siger Morten Dahlin.

Han ser lige nu, hvor det kun er Ringstedkredsens personlige stemmer, der mangler at blive talt op, ud til at blive valgt sikkert ind i folketinget. Venstre gik ved valget fra fem til syv mandater på Sjælland, og Morten Dahlin ser ud til at få fjerdefleste stemmer i partiet på Sjælland.

- Det er ret fedt, at jeg ikke sniger mig ind på det yderste mandat, men er med til at hive andre ind, siger Morten Dahlin, der alene i Greve Kommune fik 2.583.