25. maj 2019
Færre greveborgere kommer hjem til et endevendt hus. Pressefoto
Færre greveborgere kommer hjem til et endevendt hus. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nabohjælp forhindrer indbrud i Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nabohjælp forhindrer indbrud i Greve
Greve - 07. juni 2018 kl. 16:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langt færre greveborgere oplever at komme hjem til et endevendt hus.

Det skyldes først og fremmest, at borgerne har taget Nabohjælp til sig, mener politiet. Én af de borgere er Lis Rasmussen, som ikke har oplevet indbrud i sit kvarter, siden naboerne begyndte at bruge Nabohjælp.

Når Lis går en tur i sit nabolag, holder hun øje med, om alt er, som det plejer at være. Ser hun noget mistænkeligt, sender hun en advarsel ud til sine naboer via Nabohjælp. Møder hun nogen, hun ikke kender, siger hun 'hej'. Det samme gør stort set alle hendes naboer på vejen. Siden de begyndte på det i 2016, har de ikke haft indbrud.

- Jeg synes, det er dejligt trygt, at naboerne holder øje, og det har vi ligesom givet hinanden mandat til via Nabohjælp - vi ville jo aldrig gå og kigge ind ad naboernes vinduer, når nogen er på ferie, hvis ikke det var for Nabohjælp. Vi får advarsler via Nabohjælp, hvis nogen ser noget mistænkeligt. En varevogn vi ikke kender, fx. Det betyder, at vi alle sammen er en lille smule mere opmærksomme på vores område. Og bare det, at vi holder øje, er jo med til at skræmme tyvene væk, fortæller Lis Rasmussen og tilføjer, at hendes nabolag var relativt indbrudsplaget inden 2016.

Det er ikke kun Lis og naboerne, som oplever færre indbrud. Ifølge tal fra politiet, som måler antallet af indbrudsanmeldelser i privat beboelse i Greve Kommune fra 1. januar - 22. maj, er antallet faldet fra 242 i 2016 til blot 70 i samme periode i år. Det oplyser politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi Michael Flemming Rasmussen.  

Han understreger, at nedgangen i indbrudsanmeldelser gælder hele politikredsen - den er dog særligt udtalt i Greve, hvor andelen af husstande, som er tilmeldt Nabohjælp, også er den største i politikredsen med 16 procent.