29. januar 2020
Greve Kommunes budget er færdigforhandlet mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Foto: Kenn Thomsen
Greve Kommunes budget er færdigforhandlet mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Greves budget på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greves budget på plads
Greve - 24. september 2018 kl. 11:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har indgået budgetforlig for 2019 og 2020. Således er Greve Kommunes økonomiske rammer på plads for de to næste år.

Forligspartierne lægger vægt på, at der for første gang i årevis er vedtaget et budget, som er baseret på de reelle indtægter. Budget 2019/2020 er nemlig ikke finansieret ved jordsalg eller stort låneoptag. Samtidig er der aftalt et to-årigt budget for at skabe ekstra ro omkring kommunens økonomi og medarbejdernes arbejdsforhold.

Samtidig har forligspartierne forsøgt at lytte til de mange høringssvar, der var bekymrede over mange af de administrative forslag på børne- og skoleområdet. Derfor er der for eksempel hverken reducerede åbningstider, skolestrukturændringer, flere lukkedage eller tidligere overgang til børnehaver eller SFO med i budgetforliget.

Til gengæld reduceres der markant i kommunens administrative personale, hvor alle centre må sige farvel til medarbejdere i de kommende år.

Borgmester Pernille Beckmann (V) beklager, at dette er nødvendigt, men lægger vægt på, at budgettet er ansvarligt og realistisk og fokuserer på Greve Kommunes kerneydelser:

- Budgettet sætter tæring efter næring. Greve Kommune har gammel gæld fra tidligere tiders oppumpede budgetter, men den praksis vil vi ikke fortsætte. Derfor bruger vi kun de penge, kommunen har, og vi kan ikke tilbyde en gaveregn af nye institutioner og tiltag. Men vi passer godt på både børne- og ældreområdet, og så fortsætter vi den hårdt tiltrængte renovering af vores skolebygninger lige så hurtigt, som der er penge til det, siger hun og fremhæver, at der er afsat næsten 160 millioner kroner til at renovere skolebygninger over de næste fire år.

1. viceborgmester Liselott Blixt, Dansk Folkeparti, fremhæver, at ældreområdet fortsat er højt prioriteret.

- Greve Kommune har mange ældre, og det er afgørende for mig, at vi behandler dem anstændigt. Det gør vi med budgettet, hvor vi beholder klippekortsordningen og ansætter flere medarbejdere til at tage sig kærligt af de ældre, siger hun.

Rikke Nørmark, Liberal Alliance, lægger vægt på, at budgettet også sikrer en effektiv administration.

- Greve Kommune skal bruge sine penge på det, der er vigtigst for borgerne. Der har vi valgt at spare på det, der kan undværes, når riget fattes penge, og værne om kernevelfærden, især børn, skole og ældre, siger hun.

Hele budgettet bliver først endeligt vedtaget efter byrådets formelle andenbehandling den 8. oktober.

FAKTA:
- Der kommer brugerbetaling på brug af nyttehaver

- Central kompetenceudvikling på folkeskoleområdet reduceres med 90 procent

- Integrationsmedarbejdere på skole- og dagsinstitutionsmrådet fjernes

- Frokostordning til vuggestuebørnene bliver fuldt forældrefinansieret

- Tilskuddet til Portalen falder årligt med 1,3 millioner kroner

- Det bliver fem procent dyrere at gå i SFO og fritidsklub

- Tune og Karlslunde Bibliotek bliver selvbetjente