22. april 2019
Lennie Rotvit er naturforvalter i Ishøj Kommune, og Fie Helene Lillelund er landskabsarkitekt i Strandparken. De er med til at følge naturplejeprojektet i området omkring Hundige Havn. Foto: Janus Spøhr
gallery icon

Se billedserie

Lennie Rotvit er naturforvalter i Ishøj Kommune, og Fie Helene Lillelund er landskabsarkitekt i Strandparken. De er med til at følge naturplejeprojektet i området omkring Hundige Havn. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gederne er sluppet løs i Hundige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gederne er sluppet løs i Hundige
Greve - 14. juli 2018 kl. 13:21
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad er det for noget, der pludselig er sat op? Sådan reagerede flere borgere i starten af sommeren, da de ville ned og nyde det gode vejr ved strandparken i Hundige. Her var der sat et orange hegn op syd for Greve Marina. Hurtigt viste det sig, at det er Strandparken I/S, som står bag, og at hegnet er sat op for at sikre, at de geder, som skal være med til at pleje naturen, ikke løber væk.

Det forklarer Fie Helene Lillelund, der er landskabsarkitekt i Strandparken, og Lennie Rotvit, som er naturforvalter i Ishøj Kommune.

- Vi vil gerne lave naturpleje på strandengene i strandparken i Hundige, og det gør vi også hvert år med efterårsslåning.

Sidste år var der så vådt, at det ikke kunne lade sig gøre, og nu er der kommet selvsåede træer. Derfor har vi valgt at lave et toårigt forsøg med afgræsning, som geder står for, siger Lennie Rotvit.

På grund af de våde arealer er der flere steder set en tilgroning af birk, pil, havtorn og rynket rose. I projektperioden vil geder afgræsse om sommeren. Folden er 1,5 hektar og forsynet med elektrisk hegn. Antallet af geder vil løbende blive justeret.

- Geder er gode kratryddere. De har stærke tyggemuskler, og det giver en anden vegetation end for eksempel med køer eller får. Geder er udbryderkonger, og det er derfor, at der er sat elektrisk hegn op, forklarer Lennie Rotvit.

Hun forklarer, at gederne sandsynligvis vil spise orkideerne, som er fredet, men det kan planterne godt tåle i et par sæsoner. Hver orkide spreder nemlig tusindvis af frø med vinden. Forsøget følges nøje, og vegetationen er registreret før projektet og vil blive det igen efter.

Læs hele historien i Sydkysten i næste uge.