12. juli 2020
Carsten Oddershede (EL) vil med fyraftensmøder være med til at skabe en tværpolitisk debatkultur.
Carsten Oddershede (EL) vil med fyraftensmøder være med til at skabe en tværpolitisk debatkultur.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyraftensmøde satte fokus på flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyraftensmøde satte fokus på flygtninge
Greve - 04. november 2015 kl. 11:28
Af Johnny Gudmand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag aften fra klokken 17-18 satte Enhedslisten Greve/Solrød fokus på flygtninge nationalt, globalt og i Greve ved et fyraftensmøde i Greve Borgerhus.

Det var andet fyraftensmøde i en række af møder, hvor partiet ønsker at tage forskellige, aktuelle problemstillinger op.

- Tirsdag tog vi flygtningesituationen op. Vi havde to vinkler. Den ene var flygtninge nationalt og globalt, og den anden var flygtninge helt konkret i Greve Kommune. Niels Rohleder, der er ansat som fagsekretær på rets- og migrationsområdet hos Enhedslisten, gav os en præsentation af, hvad der foregår i Folketinget, nationalt og ude i verden. Han præsenterede Enhedslistens politik på området og var inde på nogle af de stramninger, der har været de sidste par år, og hvilke konsekvenser det har for flygtninge, siger Carsten Oddershede (EL) fra Greve Byråd.

Flygtninge i Greve
Efter Rohleders oplæg satte byrådsmedlemmet fokus på flygtningesituationen i Greve. Her mener Oddershede, at byrådet har opført sig anstændigt.

- Mit oplæg handlede om flygtninge i Greve. Jeg tog udgangspunkt i at præsentere, hvad man har gjort i Greve Kommune i det samlede byråd. Det var en objektiv præsentation af, hvad der er sket og foregået. Det skal siges, at byrådet som udgangspunkt har opført sig anstændigt og har gjort en god indsats. Vi har gjort det, vi skal. Vi har ikke haft den negative retorik omkring flygtninge, og det, synes jeg, er meget positivt, for det handler om at modtage flygtninge på bedst mulig vis, fortæller Oddershede og tikføjer:

- Jeg præsenterede, hvad Greve Kommune skal, som man også har gjort på borgermøder. Og så præsenterede jeg problemstilinger. Det er for eksempel boligmangel. Det drøftede vi lidt. Hvorfor har vi boligmangel, og hvordan kan man løse det. Jeg nævnte nogle af de ting, man har prøvet andre steder i landet. I Tårnby har man opkøbt boliger. Den nye integrationsydelse er så lav, at mange flygtninge ikke har råd til at bo i almindelige lejligheder. Det kan give problemer, når man skal bosætte dem permanent, og det er en debat, vi skal have startet op. En af løsningerne er, at kommunen køber boliger. Så er spørgsmålet, om man kan, og hvordan man gør det. Det er en debat, vi gerne vil have med blandt andre beboerne og de frivillige foreninger.

Debat på tværs
Alle er velkomne ved fyraftensmøderne, hvor Oddershede gerne vil få skabt en tværpolitisk debat.

- Målet med møderne er at få startet en politisk debatkultur lidt på tværs. Vi havde i tirsdags også besøg af folk, der ikke var Enhedslisten-folk, og vi var omkring 12 mennesker. Man bliver udspurgt lidt, og nogle gange kommer der også kritiske spørgsmål. Vi opfordrer til, at man kommer, uanset om man er enig med os, siger det lokale byrådsmedlem.

Han er klar over, at det tager lidt tid at få folk engageret i fyraftensmøder, men han glæder sig over arrangementet tirsdag.

- Arrangementet gik ganske udmærket. Ved vores første arrangement om Ukraine kom der syv mennesker, så der kom lidt flere denne gang. Jeg ved fra min tid i Danmarks Naturfredningsforening, at det tager lidt tid at få bygget sådan noget op, slutter Oddershede.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?