16. januar 2018
Mia Lundberg Larsen og Sarah Prehn Nielsen fra 8.a på Tune Skole er gået videre i konkurrencen. Pressefoto
Mia Lundberg Larsen og Sarah Prehn Nielsen fra 8.a på Tune Skole er gået videre i konkurrencen. Pressefoto
Foto: JAKOB VIND
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forskertalenter skal i finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forskertalenter skal i finalen
Greve - 18. april 2017 kl. 05:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 23. april skal to elever fra 8.a på Tune Skole og to elever fra 9.b på Krogårdsskolen dyste med elever fra hele Danmark i Forum i København om titlen som Årets Unge Forsker. De unge forskertalenter blev for nylig vindere i den regionale semifinale i Danmarks største talentkonkurrence 'Unge Forskere.'

Tune-eleverne stiller med projektet 'Bitumen energy storage', som handler om at udnytte varmen fra asfalten til at producere energi, mens Krogårdskolens elever konkurrerer med projektet 'Bionedbrydelige plastikposer', som går ud på at skabe mere miljøvenlige affaldsposer.

Ved den nationale finale ved Science i Forum i København kommer Greve-eleverne i hård konkurrence med elever fra hele landet. Her mødes 50 grundskoleprojekter i junior-konkurrencen og 50 gymnasieprojekter i senior-konkurrencen.

Ved den nationale finale vil en jury af naturvidenskabelige eksperter bedømme projekterne og finde en endelig vinder i både junior- og seniorrækken.

Finalisterne har kvalificeret sig efter fem semifinaler rundt i landet. Oprindelig var næsten 1.800 projekter tilmeldt. Deres projekter repræsenterer tre forskellige spor: life science, physical science og technology, og selve kåringen sker den 25. april.

Udover titlen som Årets Unge Forsker 2017 kæmper eleverne om pengepræmier på i alt 300.000 kroner og legater til at deltage i internationale forsker-konkurrencer. Vinderne får desuden en unik chance for at få deres projekter ud i den virkelige verden. Præmierne overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Unge Forskere arrangeres af Astra - Danmarks nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk