30. juli 2021
Det er byggerier som dette, grundejerforeningen ikke mener hører til nær strandvej og villakvarter. Foto: Janus Spøhr
Det er byggerier som dette, grundejerforeningen ikke mener hører til nær strandvej og villakvarter. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand: Strandvejen skamferes af boligspekulanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formand: Strandvejen skamferes af boligspekulanter
Greve - 19. februar 2019 kl. 08:44
Af Janus Spøhr

For nylig blev der lavet en ændring til lokalplanen omkring strandvejen, og den har ført uheldige ting med sig, lyder det fra Thomas Thule, der er formand for Grundejerforeningen Greve Strand.

arrow Læs også: Forsker sætter fokus på Ishøjs arbejde med socialt udsatte børn

Ændringen til den sidste lokalplan gjorde det muligt at lave fortættet og højt byggeri ud mod strandvejen. Lokalplanen havde gode intentioner om smukt byggeri og blandet erhverv, men sådan er det ikke blevet, mener han.

- I stedet er den ene paddehat af boligblokke efter den anden skudt op til gene for naboer. Strandvejskvarteret er lavet om til et slaraffenland for udviklere, som kan profitere på havudsigt. Prisen for det nye "look" er, at de eksisterende huse falder voldsomt i værdi, og at områdets karakter bliver langt mindre attraktiv for tilflyttere, siger Thomas Thule.

På Tranevej, en lille grusvej på strandsiden til Køge Bugt, har Greve kommune godkendt et tre etagers blokbyggeri med panoramavinduer i et villakvarter. Den beslutning møder kritik fra grundejerformanden.

- Det er en uanstændig behandling af de borgere, som bor i området, udtaler Thomas Thule.

Tranevej har otte strandvejshuse, og nu skal der være en boligblok med otte lejligheder.

- Det har ikke noget med et villakvarter at gøre. Det er en skamfering af området og er respektløst for de omkringliggende huse, siger Thomas Thule.

Han vil nu have stoppet det kommende byggeri og lave tillæg til lokalplanen.

Rigge Nørmark, der er Liberal Alliances byrådsmedlem, og som selv bor nær strandvejen, er enig med Thomas Thule. Hun kalder også byggeplanerne for uanstændige.

- Hvis det byggeri kan indeholdes i lokalplanen, er det ikke godt nok, siger hun og forklarer, at det er administrationen i kommunen, der har godkendt byggeplanerne.

- Ingen i byrådet har set byggeplanen eller taget stilling til dem. Min mavefornemmelse er, at ingen synes, at det er særligt godt, siger hun og uddyber:

- Var jeg nabo til det kommende byggere, ville jeg blive stjernetosset.

Rigge Nørmark er en del af flertalsgruppen, men alligevel er der ikke udsigt til, at hun foreløbigt kan være med til at ændre i lokalplanen.

- Jeg kan kun spørge, om man kan lave lokalplanen om. Det tager åbenbart mange år. Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke kan lave en tilføjelse til den, siger hun.

Ingen høring
Både Thomas Thule og en anden borger har gjort opmærksom på, at de eksisterende beboere i området ikke har hørt noget fra kommunen i forbindelse med godkendelsen af den nye bygning.

- Skal man som privatperson have et vindue i huset med udsigt, skal man have nabohøring. I dette tilfælde har man bare raget et hus ned og vupti en boligblok på tre etager. Det har ikke været nogen høring af nogen art, siger Thomas Thule og kalder det uanstændigt.

- Man tænker, at det her bare er et isoleret problem for strandvejen i nord, men her tager man grueligt fejl. Spekulanterne er bare startet i den "billige" ende, hvor man fik mest udsigt for pengene. Lokalplanen har åbnet op for at skamfere stort set hele strandvejen. Det skal stoppes, fortsætter han.

Konkret vil han ændre lokalplanen, som han vil have til i langt højere grad at skele til de omkringliggende huse og områdets kvarter. Thomas Thule forklarer, at der på Tranevej er huse med primært fladt tag omkring det nye hus. Derfor mener han, at det vil 'komme til at skrige til himmelen.'

- En blok med tre etager på villavejen er et egentlig overgreb både med hensyn til indkig, støj og trafikale fortætning i forhold til eksisterende boligmasse, siger Thomas Thule.

Han foreslår, at det fremover bliver forbudt at bygge blokhuse i villakvartererne

- Vi er nødt til at lave tillæg til lokalplanen, hvor man laver individuelle vurderinger af de enkelte tiltag, fordi det ville man gøre, hvis almindelige borgere ønsker at ændre på deres hus. Det vil sige, at det er helt almindeligt, at man laver vurderinger og høringer, inden man plastrer grundene til. Vi skal sikre, at vores politikere som minimum bliver konsulteret, når der bliver lavet væsentlige ændringer i boligområderne. Strandvejen er kommunens ansigt udadtil, siger Thomas Thule og uddyber:

- Jeg sætter min lid til, at vores politikere får rettet op på denne fuldkommen uanstændige og respektløs behandling af folks ejendomme og ødelæggelse af kommunens ansigt udadtil.

arrow Debat: Havdruplisten siger nej til ring 5
25. februar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 15:17
arrow 90 i stedet for 110: Kommuner giver ikke op
24. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:58
arrow Fastelavnsfest på Bredekærgård og Ishøj Teater
23. februar 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:58
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?