18. oktober 2019
Jesper Ingeman-Petersen er formand for skolebestyrelsen på Krogårdskolen. Han og de øvrige skolebestyrelsesformænd på Greve Kommunes skoler advarer mod de massive besparelser, som administrationen har lagt op til.
Jesper Ingeman-Petersen er formand for skolebestyrelsen på Krogårdskolen. Han og de øvrige skolebestyrelsesformænd på Greve Kommunes skoler advarer mod de massive besparelser, som administrationen har lagt op til.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formænd for skolebestyrelser om spareforslag: Skræmmende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formænd for skolebestyrelser om spareforslag: Skræmmende
Greve - 04. september 2018 kl. 09:04
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke nogen hemmelighed, at økonomien er presset i Greve Kommune, og nu har administrationen fremlagt en række forslag, som politikerne skal tage stilling til. Formålet er at spare knapt 28 millioner kroner i 2019 på skole- og børneområdet. Det beløb, vil, hvis forslagene bliver stemt igennem, være vokset til en årlig besparelse på knap 57 millioner kroner fra 2020 og frem.

Konkret foreslås det at lægge Strandskolen og Karlslunde Skole sammen, at lægge Damager-, Holmeager og Mosede Skole sammen samt at lægge Arena-, Hedely-, og Krogårdskolen sammen, at øge elevtallet i hver klasse til op mod 28 elever, at fjerne budget til inklusion, integrationsmedarbejdere og at lave mindre PPR. Derudover lægges der op til at reducere den ugentlige åbningstid i SFO'en med en time. Derudover skal der være yderligere 15 lukkedage i SFO'en og ske en tidligere overflytning fra børnehave til SFO, så den sker den 1. marts. Som et sidste forslag foreslås det at reducere i udgifterne til administration på skolen.

Hver skolebestyrelse har diskuteret forslagene og afgivet høringssvar, og nu har formændene på hver enkelt af Greve Kommunes skoler snakket sammen.

- Skolebestyrelserne i Greve Kommune undres og tager kraftigt afstand fra de massive besparelser, der er lagt op til i budgettet 2019-2022. Det virker uigennemtænkt og urealistisk og meget langt fra kommunens skolepolitik, siger Jesper Ingeman-Petersen, der er formand for skolebestyrelsen på Krogårdskolen med udtaler sig på alle formændenes vegne.

Han kalder forslagene for alvorlige og mener samtidig, at det vil give store konsekvenser at stemme dem igennem.

Læs hele historien i dagens udgave af DAGBLADET og Sydkysten.