22. januar 2019
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) besøgte fredag Greve Gymnasium, hvor han sad i dommerpanel sammen med rektor, to lærere og to repræsentanter fra Erhvervscentret i Greve. Foto: Greve Gymnasium
gallery icon

Se billedserie

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) besøgte fredag Greve Gymnasium, hvor han sad i dommerpanel sammen med rektor, to lærere og to repræsentanter fra Erhvervscentret i Greve. Foto: Greve Gymnasium
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever pitchede for Brian Mikkelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever pitchede for Brian Mikkelsen
Opdateret 13. april 2018 kl. 18:28
Greve - 13. april 2018 kl. 17:35
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et værktøj, som kan få flere transportable højttalere til at spille sammen, en maskine, som kan blande din foretrukne bland selv-slikpose, og en tampon, som viser, hvornår den skal skiftes.

Disse var blot nogle af forretningsidéerne, der blev præsenteret af eleverne, da Greve Gymnasium fredag bød erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) velkommen til en dag i entreprenørskabets tegn. Her stod seks grupper af elever, alle med valgfaget erhvervsøkonomi, klar til at præsentere deres ideer og forretningsplaner til nye og innovative idéer med potentiale til at blive en god forretning.

Idéerne er blevet til i forbindelse med den landsdækkende entreprenørskabskonkurrence Business Innovation Games, som Greve Gymnasium hvert år deltager i. Dagens arrangement var dog ikke kvalificerende til den videre konkurrence, hvor der også lægges vægt på en skriftlig forretningsplan.

- Eleverne konkurrerer om dels at få den bedste idé og dels at udvikle den bedste forretningsplan. Det er det, som de bliver bedømt på, fortæller Mads Bernhard Utoft, lærer i erhvervsøkonomi og idræt på Greve Gymnasium.

Ved dagens arrangement var det et dommerpanel bestående af erhvervsministeren, rektor, to erhvervsøkonomilærere fra gymnasiet samt repræsentanter fra Erhvervscentret i Greve, som skulle bedømme forretningsidéerne i samarbejde med et elevpublikum, der havde mulighed for at stemme på deres foretrukne idé.

- Det var ren 'Løvens Hule' (tv-programmet, red.). De pitchede i to minutter, så stoppede vi dem, og så var der efterfølgende nogle minutter, hvor vi stillede alverdens spørgsmål, fortæller Mads Bernhard Utoft, der selv sad med i dommerpanelet.

Dagens vinder blev gruppen bestående af Daniel, Henning, Elias og Miran, som havde designet et elektronisk værktøj til at forbinde flere transportable højttalere via bluetooth, sådan at de kan spille sammen, uanset hvilket brand der er tale om.

Læs hele historien i DAGBLADET lørdag og i Sydkysten på tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk