28. maj 2020
Der er ikke udsigt til rækkehuse på brugsgrunde alligevel. Arbejde med en ny lokalplan, der minder mere om den bevarende igangsættes. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Der er ikke udsigt til rækkehuse på brugsgrunde alligevel. Arbejde med en ny lokalplan, der minder mere om den bevarende igangsættes. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det bliver ikke til rækkehuse alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver ikke til rækkehuse alligevel
Greve - 26. november 2019 kl. 10:16
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal igangsættes en ny lokalplan for brugsgrunden i Greve Landsby, der er mere i tråd med den bevarende lokalplan, der er i området.

Det blev resultatet af det ekstraordinære møde, som blev holdt i plan- og udviklingsudvalget mandag aften.

Her tog udvalgets medlemmer igen stilling til, hvad der skal ske med grunden, efter den nyligt vedtagne lokalplan har mødt stor kritik fra flere af områdets borgere.

- Det er et enigt udvalg, der har truffet beslutningen, siger udvalgets formand Marc Genning (V).

Kan bremse byggeri

Da den nye lokalplan er vedtaget, og der dermed er åbnet op for rækkehuse på grunden, har udvalget besluttet, at de skal tage stilling til eventuelle byggeforslag, der måtte komme. På den måde kan der nedlægges et paragraf 14-forbud mod byggeri af rækkehuse på grunden, indtil en ny lokalplan er vedtaget.

- Det betyder, at vi har mulighed for at bremse byggeri, der ikke falder ind under kategorien »én bolig for en familie« på grunden, siger Marc Genning.

Ny lokalplan

Beslutningen betyder, at forvaltningen påbegynder arbejdet med en ny lokalplan. Og denne gang vil den i højere grad tage udgangspunkt i, hvad udvalget ønsker, og ikke hvad en eventuel bygherre måtte have af ønsker, lyder det fra Marc Genning.

- Den kommer til at være mere i tråd med den lokalplan, som er i området i dag, siger Marc Genning.

- Det betyder også, at landsbyens borgere kan forvente, at et forslag snart kommer i høring igen, tilføjer han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?