<
24. juni 2021
Der vil formentlig fremover blive streamet fra byrådsmøderne i Greve. Foto: Kenn Thomsen
Der vil formentlig fremover blive streamet fra byrådsmøderne i Greve. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd siger god for transmission fra byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Byråd siger god for transmission fra byrådssalen
Greve - 18. maj 2021 kl. 17:40
Af Emil Abkjær Kristensen

Står det til det nuværende byråd, bliver det i fremtiden muligt at følge med i byrådsmøderne via direkte transmission fra salen.

Det blev et flertal i Greve Byråd enige om mandag aften, da sagen blev behandlet. Der er dog et lille »men«, for det nye byråd, der træder til i januar efter valget 16. november, skal også være med på idéen og bekræfte beslutningen på ny.

Sagen har været behandlet politisk, fordi Socialdemokratiet, Konservative og Enhedslisten stillede et såkaldt initiativretsforslag tilbage i marts.

- Vi støtter selvfølgelig forslaget, da det giver god mening at få demokratiet bredt ud til som mange som muligt. Det er demokratiet, når det er bedst. Og værst, sagde John T. Olsen (S) på byrådsmødet.

Grunden til, at »værst« blev nævnt efter en kort kunstpause, skyldes, at Mortan Martinsson (DF) kort forinden havde fortalt, at han ikke kunne støtte forslaget, selvom han egentlig har været en fortaler for det. Men en episode på et tidligere byrådsmøde, hvor Brigitte Klintskov Jerkel havde klippet en video sammen, hvor Mortan Martinsson mente, at nogle ting han havde sagt i spøg, blev taget ud af en kontekst. Videoen blev siden delt på Facebook.

- Jeg har på egen krop oplevet, hvordan det kan misbruges ved, at der bliver klippet og redigeret, fordi en anden vil promovere sig selv, så nu har jeg trukket følehornene til mig. Jeg blev ringet op af fire medier, tre landsdækkende, og det kørte fuldstændig af sporet, lød det fra Mortan Martinsson.

Forinden havde borgmester Pernille Beckmann løftet sløret for, at medlemmerne i Økonomiudvalget var blevet enige om, at man nu ville afsætte pengene til forslaget, så det nye byråd kan vedtage det og udarbejde eventuelle retningslinjer i forbindelse med direkte transmittering.

- Vi blev enige om, at det ikke ville være gunstigt at tage i brug op til et kommunalvalg, så vi overlader beslutningen til det nye byråd, men pengene er afsat, sagde hun.

Mehmet Dogru (EL) mente, det kunne være rart, at borgerne hurtigst muligt kunne følge med i møderne.

- Men vi har den frygt, at retningslinjer ikke kommer ordentligt på plads inden, så vi får live tv, hvor det vil tage flere timer, så det hverken bliver behageligt for borgerne eller byrådsmedlemmerne, sagde han.

DF stemte imod forslaget, mens resten af byrådet stemte for en løsning, hvor virksomheden Kommune-tv sætter nogle robotkameraer op, som sender fra mødet.

Det koster cirka 100.000 kroner at etablere og 100.000 kroner årligt at drive.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?