18. september 2020
Liselott Blixt (DF) er i spil til borgmesterposten i Greve. Pressefoto
Liselott Blixt (DF) er i spil til borgmesterposten i Greve. Pressefoto
Foto: Rune Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blixt: Flere peger på mig som borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blixt: Flere peger på mig som borgmester
Opdateret 22. november 2017 kl. 13:35
Greve - 22. november 2017 kl. 13:19
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er udsigt til drama om borgmesterposten i Greve. Selv om det nuværende flertal, bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har de nødvendige mandater til at fortsætte samarbejdet, er det langt fra sikkert, at den nuværende borgmester i Greve, Pernille Beckmann, fortsætter som borgmester.

arrow Læs også: Blixt: Der var for langt til Enhedslisten

Til sn.dk siger Liselott Blixt, der sidder på de to afgørende mandater, at der er mere end ét parti, som på valgnatten og dagen derpå peger på hende som borgmester. Dog vil hun ikke fortælle, hvilke partier, som der er tale om.

- Der var mere end ét parti, som pegede på mig som borgmester i nat. Det var overraskende. Det er ikke et mål i sig selv for mig at blive borgmester. Det vigtigste er, at vi får så meget DF-politik igennem som muligt, siger Liselott Blixt, som afviser, at pres fra Dansk Folkepartis topledelse spiller en rolle. Der er ellers blevet spekuleret i, at den vil forsøge at presse Liselott Blixt til at gå efter borgmesterposten, efter at partiet mistede sin hidtil eneste borgmesterpost i København.

- Jeg mærker, at vi har mange bolde i luften. Der bliver peget på Niclas (Beckmann, red.), mig og Pernille (Beckmann, red) som borgmester. Jeg forhandler på kryds og tværs og holder telefonen åben, siger hun og slår fast, at en endelig afgørelse først skal være faldet den 1. december klokken 16.

De afgørende politikpunkter i forhold til, hvem Dansk Folkeparti beslutter at samarbejde med er, ifølge Liselott Blixt, ældre-, sundheds og indvandrerområderne.

arrow Beckmann fortsætter som borgmester
22. november 2017 kl. 15:47 Opdateret: kl. 15:47
arrow Her er de nye byrådsmedlemmer i Greve
22. november 2017 kl. 14:48 Opdateret: kl. 14:48
arrow Rigge Nørmark erstatter Klem for LA
22. november 2017 kl. 10:09 Opdateret: kl. 10:09
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?