16. januar 2018
Greve Kommune er ifølge de seneste tal fra Danmarks Arbejdsgiverforening den kommune i Region Sjælland, som har sværest ved at få nyledige i job. Foto: Stina Felby Egerup
Greve Kommune er ifølge de seneste tal fra Danmarks Arbejdsgiverforening den kommune i Region Sjælland, som har sværest ved at få nyledige i job. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskæftigelse: Greve på sidstepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelse: Greve på sidstepladsen
Greve - 13. april 2017 kl. 05:59
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Greve er 29 procent af nyledige dagpenge- og jobparate kontanthjælpsmodtagere i beskæftigelse inden for tre måneder, hvilket er den laveste andel i Sjællandsregionen.

Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, som ser nærmere på kommunernes beskæftigelsesindsats.

Den store forskel på, hvor hurtig Greve er til at få ledige hurtigt i beskæftigelse i forhold til andre kommuner undrer chefkonsulent Jens Troldborg, Dansk Arbejdsgiverforening.

- Greve er dårlige til at få ledige hurtigt i beskæftigelse, og Greve er i det hele taget dårligst på dette indsatsområde i hele Sjællandregionen. Både Roskilde og Solrød får væsentligt flere ledige hurtigt i beskæftigelse, selv om de jo agerer på det samme arbejdsmarkedsopland, siger han.

Formand for beskæftigelsesudvalget i Greve, Morten Dahlin (V), forklarer, at han og resten af kommunen har haft stor fokus på at få langtidsledige i arbejde.

- Tallene er et udsnit fra ét enkelt år. Her har vi haft stor fokus på at få lantidsledige i arbejde. Her har vi da også det største fald i regionen på hele 35 procent, siger han og siger om de nyledige:

- Nu har vi rettet fokus mod de nyledige ved blandt andet at indføre straksaktivering for aldersgruppen 30+, som vi håber får en stor effekt.

Ifølge Jens Troldborg er det afgørende for virksomhederne, at de kan trække på den arbejdskraft, de har brug for.

- Ellers er der fare for, at virksomhederne må sige nej til ordrer til skade for både lokalsamfundet og væksten i Danmark. Vi kan se på tallene, at et stigende antal virksomheder har svært ved at finde medarbejdere på Sjælland, siger han.

De nye tal viser også en stigning i Greves tildeling af førtidspensioner. Tilgangen til førtidspension er det seneste år steget med 81 procent, hvilket er den højeste stigning i Sjællandsregionen.

- Det er vigtigt, at Greve er opmærksom på ikke at opgive sårbare og udsatte mennesker, men, hvor det er muligt, fastholde dem i det fællesskab, en arbejdsplads tilbyder, siger Jens Troldborg.

Fakta: Det siger undersøgelsen
  • Greve Kommune har ifølge undersøgelsen svært ved at få dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i beskæftigelse efter nyledighed med en andel på 29 procent, hvilket er den laveste andel i Sjællandsregionen. Holbæk, Kalundborg, Vordingborg, Sorø og Ringsted ligger på førstepladsen med 37 procent.
  • De 29 procent er lavere end for et år siden, hvor andelen var 36 procent.
  • Tilgangen til førtidspension i Greve Kommune er det seneste år steget med 81 procent i forhold til tilgangen for mellem et og to år siden. Det er den højeste stigning i Sjællandsregionen. 46 procent af Greve Kommunes kontanthjælpsmodtagere er parate til arbejdsmarkedet. I Lejre Kommune er tallet på 57 procent, mens Stevns ligger i bunden med 33 procent.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk