25. oktober 2021
Tjørnelyklasserne skal flytte her fra Tjørnelyskolen og til Arenaskolen. Arkivfoto: Johnny Gudmand
Tjørnelyklasserne skal flytte her fra Tjørnelyskolen og til Arenaskolen. Arkivfoto: Johnny Gudmand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arenaskolen skal rumme specialtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arenaskolen skal rumme specialtilbud
Opdateret 03. april 2016 kl. 08:50
Greve - 02. april 2016 kl. 09:04
Af Johnny Gudmand

På det seneste byrådsmøde tog Greves byråd stilling til en flytning af specialklassetilbuddet Tjørnelyklasserne, der i øjeblikket holder til på Tjørnelyskolen. Et flertal bestående af V, DF, LA og EL valgte, at det er Arenaskolen, der i fremtiden skal rumme Tjørnelyklasserne. Behovet for flytning er opstået, da et flertal i byrådet tidligere har valgt, at Tjørnelyskolen skal lukke med virkning fra skoleåret 2017/2018.

Leni Dam fra Enhedslisten var den første til at tage ordet, efter borgmester Pernille Beckmann (V) havde præsenteret et protokolforslag, hun havde sendt til byrådsmedlemmer inden mødet. Af protokolforslaget fremgik det, at punkt to "at den nye placering vil have virkning fra skoleåret 2017/2018" blev ændret til "at byrådet beslutter, at lokalerne skal stå klar til indflytning januar 2017, og at personalet i samarbejde med forældrene planlægger flytning i det tempo, der er hensigtsmæssigt for børnene". Derudover var indstillingen fra Center for Dagtilbud & Skoler blandt andet, at specialklassetilbuddet bliver placeret på Arenaskolen.

- Specialklassetilbuddets placering på Arenaskolen kan Enhedslisten gå ind for. Jeg ved, at flertallet har foreslået, at byrådet beslutter, at lokalerne skal stå klar til indflytning, men jeg vil gerne have ført til protokols, at vi synes, det vil være fint, at lokalerne står klar til, at man kan forberede indflytning, men at indflytningen sker per 1. august. Vi synes, det er en god ting, at personalet kan gå ind og se på det. Det er meget vigtigt, at det står fuldstændig klart, derfor går vi ind for indflytning per 1. august 2017, sagde Leni Dam.

Borgmester Pernille Beckmann (V) tog herefter ordet for at forklare, hvad intentionen med ændringen i indstillingen var.

- Jeg ved ikke, om jeg måske ikke har forklaret mig tydeligt nok, men i den bemærkning, vi sendte ud, der siger vi bare, at lokalerne skal stå klar i januar 2017, og så må personalet i samarbejde med forældre planlægge flytning i det tempo, de synes er hensigtsmæssigt. Hvis det nu først er fra skoleårets start, så er det ikke noget, jeg tænker, byrådet vil blande sig i, sagde hun.

Af administrationens anbefaling om at placere specialskoletilbuddet fremgår det, at der på både Mosedeskolen og Arenaskolen vil kunne etableres et godt fagligt tilbud til eleverne. Og at der begge steder kunne etableres fysiske rammer, der svarer til de faciliteter og lokaler, som eleverne har i dag på Tjørnelyskolen. Valget af Arenaskolen begrunder administrationen med økonomi og tidsperspektivet for gennemførelse af de nødvendige bygningsmæssige tiltag.

Læs hele historien i Dagbladet Roskilde lørdag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?