3. marts 2021
Retten i Roskilde har idømt en 20-årig mand en tillægsstraf på 10 dages fængsel, så han nu er dømt til 40 dages betinget straf i alt. Foto: Frederik Cederskjold
Retten i Roskilde har idømt en 20-årig mand en tillægsstraf på 10 dages fængsel, så han nu er dømt til 40 dages betinget straf i alt. Foto: Frederik Cederskjold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20-årig dømt for at stjæle cigaretter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig dømt for at stjæle cigaretter
Greve - 15. februar 2021 kl. 12:00
Af Janus Spøhr

Den 7. november 2019 stjal den 20-årige unge mand seks kartoner cigaretter fra Bilka i Waves. Forud for retssagen ved Retten i Roskilde sagde den unge mand, at han nægtede sig skyldig, men retten mente ikke, at han var uskyldig. Udover den betingede fængelsstraf skal manden betale sagens omkostninger og 2550 kroner i erstatning til Salling Group, der blandt andet ejer Bilka.

Den dømte forklarede i retten, at han arbejdede i Bilka ved siden af sine studier. Under retssagen blev der vist overvågningsbilleder, som viser, at han har båret på en papkasse og forladt Bilka via en kasse og ikke via personaleind- og udgangen. Efterfølgende viste HR-afdelingen på et møde overvågningsbillederne, og han blev efterfølgende bortvist. Forud for retssagen var han tiltalt for at have stjålet 67 kasser cigaretter til en samlet værdi af 28815 kroner, men retten fandt det altså kun bevist, at han stjal seks kartoner.

Den dømte mand er tidligere idømt 30 dages betinget fængsel for at overtræde loven om euforiserende stoffer. For tyveriet af cigaretterne fik han en tillægsstraf på 10 dage, så han i alt har domme, der giver 40 dages betinget fængsel. Den 20-årige slipper for fængsel, hvis han den næste år ikke begår noget strafbart og udfører 60 dages samfundstjeneste.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?