25. september 2021
Det er ikke kun te, Philip Brandt er interesseret i. Han er, ligesom sin samlever, også politisk aktiv for Nye Borgerlige, som han er folketingskandidat for. 

- Jeg har nået en alder, hvor jeg kan se, at man har et personligt ansvar for at deltage i samfundsdebatten, hvis man vil præge retningen, så vi kan give vores land videre til vores efterkommere med god samvittighed. Vores gode og trygge samfund bliver angrebet inde- og udefra. Vi har et ansvar, og nogle af os er nødt til at lette røven fra sofaen for at skabe en nødvendig forandring, siger Philip Brandt. Foto: Janus Spøhr
Det er ikke kun te, Philip Brandt er interesseret i. Han er, ligesom sin samlever, også politisk aktiv for Nye Borgerlige, som han er folketingskandidat for. - Jeg har nået en alder, hvor jeg kan se, at man har et personligt ansvar for at deltage i samfundsdebatten, hvis man vil præge retningen, så vi kan give vores land videre til vores efterkommere med god samvittighed. Vores gode og trygge samfund bliver angrebet inde- og udefra. Vi har et ansvar, og nogle af os er nødt til at lette røven fra sofaen for at skabe en nødvendig forandring, siger Philip Brandt. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det var som at springe ud uden faldskærm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

- Det var som at springe ud uden faldskærm
Greve - 17. oktober 2020 kl. 05:56
Af Janus Spøhr

Hvis dufte kunne vælte mennesker bagover, ville man knapt nå at slippe dørhåndtaget til Bornholms Thehandel, før man igen blev skubbet ud på stentrapperne. Hos Bornholms Thehandel ligger en duft af anis, chili, bergamot og mange andre krydderier nemlig i luften og danner en sanseoplevelse for næsen. Det er måske ikke så overraskende, når der i butikken findes flere end 250 forskellige slags teer.

Bag disken står Philip Brandt, der er flyttet langt væk hjemmefra. Han voksede op ved Greve Strandvej, men har de seneste år boet på klippeøen med sin samlever Gitte.

- Vi er den tehandel i landet med flest forskellige teblandinger, som vi selv udvikler og blander, siger Philip Brandt.

Tilfældig begyndelse

Det hele begyndte lidt tilfældigt. Gitte var butikschef i familiens forretning, Østerlandsk Thehus i København, og de oplevede, at de arbejdede godt sammen. Philip fandt ud af, at te ikke bare er te, og det øgede hans interesse for drikken. Han havde tidligere i sit arbejdsliv lært den gode kundeservice som salgsassistent i Greve Pejsecenter, og samtidig var han ofte gæst på klippeøen. Interessen for te og lysten til at flytte til Bornholm førte til, at parret i 2012 pakkede deres hjem sammen og tog springet.

- Vi sprang ud uden faldskærm, siger Philip Brandt.

Han og Gitte valgte Åkirkeby som base for både teforretning og bopæl. Senere åbnede de en butik i Rønne, og det gik så godt, at de valgte at rykke ind i en gammel bygning fra begyndelsen af 1800-tallet på et torv i den bornholmske hovedstad, der tidligere var kolonialforretning og i øvrigt var i miserabel stand, da parret overtog bygningen. Takket være stædighed, gode håndværkere og en generøs udlejer lykkedes det at bevare sjælen i bygningen.

Når man står inde i butikken er det svært at forestille sig, at den nogensinde har været i miserabel stand. De grønmalede træpaneler giver mindelser om en svunden tid, og blandet med duften er det svært ikke at blive tørstig på at smage og høre mere. Kundestrømmen i Rønne er større end i Åkirkeby, så nu har parret valgt kun at fokusere på butikken i Rønne, mens herskabsvillaen i Aakirkeby stadig danner rammen om familielivet.

Ligesom vin

Tebutikken har i nu otte år været omdrejningspunkt for det professionelle liv for Philip og Gitte, der er blevet så glade for te, at det er blevet både en livsstil og en levevej.

- En god te er afhængig af klima, forarbejdning, hvor højt den vokser og hvordan jordbunden er. Det er ligesom med vin, siger Philip Brandt, der tidligere har arbejdet med både kommunikation, grafisk design og marketing.

Den brede erfaring gør, at han ved, hvordan man skal give den gode kundeservice, mener han.

- En glad kunde er en god ambassadør, siger Philip og forklarer, at Ekkodalsteen er den bedst sælgende lige nu.

Den sælges der et halv ton af om året.

Teerne importeres typisk fra Tyskland, hvor de screenes i laboratorietest for at sikre, at kvaliteten er i top og der ikke er nogen pesticider.

En vestegnsmentalitet

Selv om det er ved at være nogle år siden, at Philip Brandt forlod Greve, hvor han voksede op, så har han ikke glemt rødderne. De har faktisk hjulpet ham til at finde sig til rette og skabe et netværk på Bornholm.

- I Greve er der en forstadsmentalitet. Der er ikke så meget 'pis' med os fra vestegnen. Vi siger tingene ligeud og er ikke bange for at tage initiativ til at snakke med folk, siger Philip Brandt.

Teerne kan købes på mange af Bornholms caféer, restauranter og hoteller, mens man også kan gå på opdagelse blandt de mange teer på Bornholms Thehandels hjemmeside.

Stemmer du til kommunalvalget i år?