20. oktober 2018
Det gamle Widex-logo kan stadig skimtes, selvom det er pillet ned. I snart otte år har bygningerne stået tomme. Foto: Mikkel Kjølby
gallery icon

Se billedserie

Det gamle Widex-logo kan stadig skimtes, selvom det er pillet ned. I snart otte år har bygningerne stået tomme. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Widex rækker hånden frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Widex rækker hånden frem
Furesø - 09. november 2017 kl. 09:08
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Widex er klar til at rive bygningerne på Ny Vestergårdsvej ned, hvis det rette projekt viser sig.

arrow Læs også: Derfor flyttede Widex til Lynge

På mange måder er de 14.000 kvadratmeter tomme bygninger på Ny Vestergårdsvej et åbent sår midt i Værløse. Ikke mindst fordi det gjorde ondt på selvforståelsen og kommunekassen, da Furesø Kommunes største virksomhed flyttede til Lynge. Men også fordi grunden på 17.500 kvadratmeter har efterladt et gabende hul i et af Værløses fåtallige industrikvarterer.

Mere end 7 ½ år efter Widex flyttede ind i den topmoderne bygning tæt på motorvejsafkørslen til Allerød, er der fortsat ingen tegn på, at der flytter nye ejere eller lejere ind i de gamle bygninger på Ny Vestergårdsvej. Nu melder Widex sig klar til at tage drastiske midler i brug for at skabe et projekt, der kan gavne lokalområdet.

- Vi står med tomme erhvervslokaler, hvor der intet fremtidsperspektiv er for at få liv i dem. Det er frustrerende for alle. Vi har prøvet i mere end 7 ½ år og er tæt på at give op, lyder det fra medejer Anders Westermann.

Nu rækker han hånden frem til Furesø Kommune og lokalområdet.

- Vi er nået frem til den konklusion, at der ikke er nogen, der vil tage bygningerne. Vi er åbne for alt også for at rive bygningerne ned og starte for fra, men vi vil gerne have et projekt for noget, der er gangbart, før vi sætter bulldozerne på, siger Anders Westermann.

Der er ikke nogen let løsning, når der handler om bygningerne på Ny Vestergårdsvej. Bygningerne er specialindrettede og skal ombygges, hvis andre erhvervsvirksomhederne skal overtage dem. Desuden er området omfattet af en gammel byplansvedtægt, som i den grad er åben for fortolkning. Her står der følgende:

- Inden for området må der kun indrettes erhvervs- eller industrivirksomheder, der ikke efter sognerådets skøn er til væsentlig ulempe for de omboende.

Widex har hyret Lars Schönewolf-Greulich til at få gang I sagerne. Han ser gerne en opdatering af plangrundlaget

- En opdatering af kommuneplanen vil kunne åbne for nye muligheder i området, men også for at etablere et opsamlingsbassin for de problemer der er med overfladevand ved skybrud, samt bidrage til den del af erhvervsområdet som faktisk fungerer. Vi er kun interesseret i at området kommer til at fungere i en positiv ånd for lokalområdet, siger Lars Schönewolf-Greulich, som er i dialog med Furesø Kommune om sagen.

- Vi er i konstant dialog med Furesø Kommune og har taget kontakt til grundejerforeningen. For nu skal der ske noget, siger Lars Schönewolf-Greulich.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk