2. juni 2020
Udvalgsformand Tine Hessner (RV) glæder sig over den nye kultur-fritids og idrætspolitik, som afspejler spændvidden i kommunens aktive fritidsliv.
Udvalgsformand Tine Hessner (RV) glæder sig over den nye kultur-fritids og idrætspolitik, som afspejler spændvidden i kommunens aktive fritidsliv.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vores Furesø er kodeord for ny kulturpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vores Furesø er kodeord for ny kulturpolitik
Furesø - 23. oktober 2019 kl. 07:06
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vores Furesø er titlen på den nye Kultur, Fritids og Idrætspolitik, som kommunen har arbejdet på det seneste års tid. Der har været afholdt temamøder, borgerdialog, fokusgruppeinterviews, spørgeskemaer og private sammenkomster for at finde frem til kerneværdierne i foreningernes virke. Nu er Vores Furesø klar til at afløse den gamle politik, som egentlig udløb forrige år, men blev forlænget.

Udvalgsformand Tine Hessner (RV) er stolt af den nye politik.

- Den gamle politik havde en udløbsdato. Det har den nye ikke. Den er langtidsholdbar, slår hun fast og fortsætter:

- Da vi evaluerede på den gamle politik, syntes vi, at der var behov for mere fokus på frivillighed og mindre stram styring.

Vores Furesø fastsætter fire fokusområder, som bliver pejlemærkerne for det videre arbejde med foreningslivet i Furesø Kommune.

»Et godt sted at vokse op« handler om fritidstilbud til de unge mennesker.

»Frivillighed og nye aktiviteter« sætter fokus på at indgå i fællesskaber på tværs af alder og køn og sociale skel.

»Stærke fællesskaber og livskvalitet« tager fat på vigtigheden af at deltage i sociale fælleskaber for at forebygge ensomhed og fremme sundhed.

»Oplevelser, udsyn og sammenhængskraft« handler om muligheden for at tage en pause i hverdagen og fordybe sig i oplevelser.

- Det er fire gode fokusområder, som flugter med Furesøs befolknings ønsker. Fokusområderne afspejler spændvidden i, hvad det gør det attraktivt i forhold til dit fritidsliv, forklarer Tine Hessner, som har arbejdet for at gøre politikken dynamisk.

Det sker ved at knytte handleplaner til hvert fokusområde. Det er handleplaner, som ved lejlighed kan tages frem og sættes i værk sammen med andre aktører.

- Under hvert fokusområde er der mål og handleplaner, som vil blive holdt sammen med aktørerne. Det gør politikken dynamisk og agil. Handleplanerne bliver lavet fx. sammen med Folkeoplysningsudvalget og andre aktører. Det kunne være en indsats for at få flere piger i sport i samarbejde med foreningerne, fortæller Tine Hessner.

Til det formål er der oprettet en pulje til initiativer. Lige nu er den på 200.000 kroner årligt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?