21. september 2019
Farum Gospels godt 90 sangere er i fuld gang med prøverne til den store jubilæumskoncert i Galaksen den 12. maj. 10 år er gået, siden sognepræst Finn Christian Andersen samlede koret. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Farum Gospels godt 90 sangere er i fuld gang med prøverne til den store jubilæumskoncert i Galaksen den 12. maj. 10 år er gået, siden sognepræst Finn Christian Andersen samlede koret. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Gospel er liv, glæde og venskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Gospel er liv, glæde og venskaber
Furesø - 17. april 2019 kl. 11:23
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver mandag klokken 19 samles godt 90 sangere i alderen fra 23 til 81 år i kirkerummet i Stavnsholtkirken. Her foran alteret synger de af hjertens lyst i to og en halv time.

- Det er ren glæde i de to og en halv time. Det giver energi til en hel uge, fortæller Dorte Vennits, som har været med fra starten og siden 2012 har været formand for Farum Gospel.

Det var den tidligere sognepræst Finn Christian Andersen, som fik idéen til at danne et gospelkor. Han indkaldte til en samling i Præstegårdslængerne ved Farum Kirke.

- Tænk engang, der dukkede godt 100 mennesker op til det første møde. Det fangede fra starten, erindrer Dorte Vennits.

Faktisk var succesen så massiv, at Farum Gospel voksede ud af rammerne, og flyttede til Stavnsholtkirken.

- Vi startede fra bunden med 100 individualister, som bare ville synge. De skulle blive til et kor. Vores første dirigenter stod for den opgave, fortæller Dorte Vennits.

I sommeren 2015 meddelte dirigenten Birthe Paulsen, at hun havde for travlt til at fortsætte. Korets pianist Anders Mortensen foreslog sangeren Linda Andrews.

- Hende kendte vi, fordi hun havde vundet X Factor i 2009. Hun er professionel musiker og heldigvis sagde hun ja, til at blive vores dirigent. I første omgang i et år, men nu har hun været her i fire år og fortsætter efter denne sæson, siger Dorte Vennits.

Den færøske sanger har løftet korets niveau og har sikret kormedlemmerne unikke oplevelser.

- Linda er så dygtig og motiverende. Vi er et amatørkor, og Linda må sige tingene igen og igen, men hun motiverer os, og vi er blevet meget dygtigere, siger Dorte Vennits.

Dirigentens netværk sikrer spændende opgaver. En gruppe af korets medlemmer medvirkede ved Zulu Awards til hyldesten af skuespilleren Dar Salim, og sådan bliver det ved. Farum Gospel har optrådt ved at utal af begivenheder

- Linda tager os med til den slags opgaver. Vi ville aldrig få de oplevelser uden gospelkoret, fastslår Dorte Vennits.

Men det grundlæggende for Farum Gospel er venskaberne og netværket, som man får med i købet, når man er medlem af koret.

- Man tror, det er løgn, men for mange af os, er det at melde sig ind i Farum Gospel, det bedste, vi nogensinde har gjort for os selv. Vi synger sange flydt med glæde og kærlighed. Og venskabet mellem sangerne er helt vildt, siger Dorte Vennits.

Ved juletid fyldte Farum Gospel Stavnsholtkirken til bristepunktet. Derfor er jubilæumskoncerten henlagt til Galaksen i Værløse den 12. maj klokken 16.30. Her suppleres koret med solister som James Sampson og Benjamin Koppel og akkompagneres af fire professionelle musikere. Billetter kan købes via Galaksens hjemmeside.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede