21. november 2017
Ifølge Gustav Juul (V) er der ingen grund til at afvente en redegørelse fra Kilden. Foto: Lars Skov
Ifølge Gustav Juul (V) er der ingen grund til at afvente en redegørelse fra Kilden. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: Kildens status skal inddrages - nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: Kildens status skal inddrages - nu
Furesø - 06. december 2016 kl. 06:14
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre i Furesø er ikke tilfredse med den afgørelse, som Folkeoplysningsudvalget traf på fredagens ekstraordinære møde, hvor foreningen Kilden fik en frist på 14 dage til at komme med en redegørelse.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foreningen er kommet i søgelyset, efter blandt andre Danmarks Radio har stillet spørgsmålstegn ved Kildens demokratiske indstilling.

Gruppeformand Gustav Juul (V) har anmodet om at få punktet optaget på det førstkommende møde - tirsdag den 6. december - i Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, et af de stående udvalg under byrådet i Furesø.

Gustav Juul siger:
- Ifølge folkeoplysningsloven er formålet med det folkeoplysende foreningsarbejde blandt andet at fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab, med en formand som Kildens, er der intet der tyder på, at det formål opfyldes. Derfor skal Kildens status som folkeoplysende forening straks inddrages.

Gustav Juul siger endvidere:
- Det må være sådan, at vi som politikere har indflydelse på hvem der låner vores hus - kommunens lokaler - og at vi kan stille nogle krav til, hvordan man skal opføre sig. Hvis ikke man vil følge de demokratiske spilleregler så må man finde et andet sted at være. Skulle jeg på tirsdagens møde i Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget få opbakning til at inddrage Kildens status som folkeoplysende forening og skulle Kilden være utilfredse med dette, kan de altid indbringe afgørelsen for Statsforvaltningen og se. om de vil tage sagen op, slutter Gustav Juul af.

På et ekstraordinært møde i Folkeoplysningsudvalget blev det anbefalet, at Kilden fik foretræde for udvalget, og som beskrevet i Frederiksborg Amts Avis i lørdags, stemte Jakob Karter (V) imod.

Han understreger dog overfor avisen, at han stemte imod, fordi han ikke mener, at man skal bede foreningen Kilen om en redegørelse for deres arbejde.

Han bakker op om, at Furesø Kommune ophæver Kildens godkendelse som folkeoplysende forening øjeblikkeligt.

- Det var derfor, jeg stemte i mod forvaltningens anbefaling, som var at man først skulle bede foreningen Kilden om en redegørelse for deres arbejde med mere, og det vil Venstre ikke. Misforståelsen opstår, fordi jeg ikke fik begrundet mit nej i udskriften, selv om jeg gjorde tydeligt til mødet, siger Jakob Karter.

Han er ny i både byrådet og Folkeoplysningsudvalget, da han er stedfortræder for sygemeldte Kurt Bork Christensen (V) i byrådet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk