17. november 2018
Den svenske Cobramaler CO Hultén udstiller i Skovhuset ved Søndersø i perioden fra den 16. januar til den 18. marts.
Den svenske Cobramaler CO Hultén udstiller i Skovhuset ved Søndersø i perioden fra den 16. januar til den 18. marts.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstilling med den svenske Cobramaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling med den svenske Cobramaler
Furesø - 12. januar 2016 kl. 12:45
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den store svenske kunstner CO Hultén ville i 2016 være fyldt 100 år. I dén anledning arrangerer udstillingshuset Skovhuset ved Søndersø og Museum Jorn i Silkeborg en retrospektiv udstilling med 60 værker af kunstneren udført i olie, akvarel, gouache, collage, fotogram med med mere, samt et udvalg af figurer og masker fra hans unikke afrikanske samling. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Desuden genopsættes Hulténs originale atelier fra hans hus i Lomma udenfor Malmö - et blik ind i kunstnerens »allerhelligste rum«. Udstillingen er den første soloudstilling med Hulténs værker i Danmark.

Udstillingen »CO Hultén - den svenske Cobramaler« - åbner i Skovhuset 16. januar 2016 og på Museum Jorn 18. marts 2016. Udstillingens hovedfokus vil være på den del af Hulténs værk, som tidsmæssigt eller motivisk relaterer sig til den internationale kunstnergruppe Cobra: De søgte tilbage til det rene og spontane udtryk, og var blandet andet inspireret af børnetegninger, oldnordisk kunst og nordisk mytologi, som blev omsat i farvestærke malerier med motiver som fugle, fabeldyr og masker.

- Hultén var en yderst alsidig kunstner og eksperimenterede livet igennem: Han opfandt teknikken imprimage, hvor rensepapiret fra den grafiske trykpresse danner basis for et kunstværk, og bearbejdede også kommercielle tryksager, som eksempelvis plakater eller emballage, til nye, selvstændige kunstværker, forklarer Anne Cathrine Wolsgaard Iversen,kunstnerisk leder i Skovhuset ved Søndersø.

Der udgives et gennemillustreret katalog til udstillingen med tekster af den svenske Hulténekspert Thomas Milroth. Udstillingen kan ses i Skovhuset fra 16. januar - 6. marts 2016. Åbningstider: Onsdage, lørdage, søn- og helligdage fra klokken 11-17.

Læs mere på www.skovhus-kunst.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk