12. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To nye hjertestartere til Flyvestation Værløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nye hjertestartere til Flyvestation Værløse
Furesø - 11. november 2019 kl. 06:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 17. november får Flyvestation Værløse to nye hjertestartere, som skal gøre det trygt og nemt at træde til med hjælp, hvis nogen bliver ramt af hjertestop i området. Den ene hjertestarter er finansieret af årets Hjertetouren-indsamling, som fandt sted 22.-23. juni. Her indsamlede 34 ryttere 221.000 kr. ved at cykle flest mulige omgange på flyvestationens 5,1 km lange start- og landingsbane på 24 timer.

Den anden hjertestarter er doneret af Hjerteforeningens Landsuddeling, som fandt sted 28. april og har sikret opsætning af over 400 nye hjertestartere over hele landet. Herunder altså én på Flyvestation Værløse.

- Det er altid dejligt, når der bliver sat nye hjertestartere op, for hver eneste af dem øger sandsynligheden for at overleve et hjertestop, siger adm. direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft, som selv vil være til stede 17. november.

Hun er glad for, at beløb indsamlet til hjertesagen så konkret kan omsættes til at redde liv.

- Vi ved, at chancen for at overleve hjertestop uden for hospital er helt op til 50 %, når der bliver brugt hjertestarter, og derfor er det vigtigt, at der er mange og at de er døgntilgængelige, siger Anne Kaltoft.

Til sammenligning overlever kun 3%, hvis ingen træder til med genoplivning inden ambulancens ankomst; 12 % overlever, hvis de får hjertemassage.

Over 700.000 kr. indsamlet Det er Thomas Christensen-Degn, stifter af Hjertetouren, som selv har sikret den ene af hjertestarterne. Thomas Christensen-Degn og hans kone, Charlotte, startede Hjertetouren som en frivillig forening i 2015 med det formål at indsamle penge til at understøtte Hjerteforeningens og Børnehjertefonden arbejde. Baggrunden var Thomas Christensen-Degns fars hjertesygdom og efterfølgende død året inden, og i sommeren 2015 cyklede Thomas Christensen-Degn sin første Hjertetouren, som indsamlede over 100.000 kr. til hjertesagen. Siden sin start i 2015 har Hjertetouren sammen med sponsorer og private bidragsydere doneret 723.923 kr. til Hjerteforeningen.

Arrangementet finder sted 17. november kl. 11 på Flyvestation Værløse.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?