25. september 2021
Den nye kunstneriske leder Lars Grambye kommer til Skovhuset med et omfattende CV fra kunst og erhvervslivet.
Den nye kunstneriske leder Lars Grambye kommer til Skovhuset med et omfattende CV fra kunst og erhvervslivet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor kapacitet tiltræder som leder af Skovhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor kapacitet tiltræder som leder af Skovhuset
Furesø - 15. november 2019 kl. 11:01

Den 1. december starter Lars Grambye som kunstnerisk leder i Skovhuset Kunst & Kultur i Værløse. Lars Grambye er mag. art. i kunsthistorie og historie, og tiltræder stillingen med en unik ledererfaring fra en række tunge poster i dansk og nordisk kunst- og kulturliv.

Lars Grambyes karriere startede som kunstredaktør på dagbladet Information og fortsatte til Louisiana som museumsinspektør, og videre som direktør for Center for Dansk Billedkunst, Malmö Kunsthall, Kunsthallen Brandts og senest Sørlandets Kunstmuseum.

- Det er en kæmpe kapacitet, som Skovhuset både har tiltrukket og valgt at ansætte. Det er vi kolossalt stolte af. Vi har selvfølgelig undervejs i ansættelsesprocessen overvejet, om vi kan tilbyde Lars Grambye de rigtige rammer. Og det har dialogen med Lars overbevist os om, at vi kan. Men det er især Lars' meget veltænkte og skarptslebne strategiske planer for husets udvikling, der har sikret ham stillingen, og som er fundamentet for det fremtidige samarbejde, siger Hanne Rude-Petersen, formand for Skovhusets bestyrelse.

For Lars Grambye er jobbet som kunstnerisk leder i Skovhuset lige præcis det rigtige valg, det rigtige sted i livet.

- Jeg har faktisk i årevis haft et godt øje til Skovhuset, og har været blandt ansøgerne til lederstillingen før. Jeg ser et gevaldigt potentiale i Skovhuset. Huset har i kraft af sin historie og beliggenhed en unik chance for at profilere sig med vores fælles natur og omgivelser som hovedtema for den kunstneriske virksomhed, formidling og øvrige aktiviteter. Mit netværk i branchen er temmelig stort, og jeg er sikker på, at et udvidet naturbegreb kan åbne helt nye døre og øge Skovhusets betydning som formidler af samtidskunst af meget høj kvalitet og som et nyt og innovativt center for samspillet mellem kunst og natur, siger Lars Grambye.

Den 6. december fra kl. 15-17 er der velkomstreception for Lars Grambye i Skovhuset, Ballerupvej 60, 3500 Værløse. Alle er velkomne.

Stemmer du til kommunalvalget i år?