25. februar 2020
Maria Rørbæks nye bog handler om mærkelige væsener, der laver kun med sproget.
Maria Rørbæks nye bog handler om mærkelige væsener, der laver kun med sproget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sprogheksen rundt bytter ordene på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprogheksen rundt bytter ordene på
Furesø - 05. september 2019 kl. 20:21
Af Team FAA
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 6. september udkommer Sprogheksen, der er en efterfølger til Bogstavtyven og Ordtrolden. Samtidig springer Maria Rørbæk ud som forfatter på - næsten - fuld tid.

Anna vågnede, da farfar tændte lyset i campingvognen.

"Nu er det så børn. Af med dagen og i gang med dynen. I skal ud af gardinet og trække sengen fra."

Sådan begynder billedbogen om sprogheksen, der har fortryllet farfar og skabt rod i hans sætninger. Bogen afslutter forfatter Maria Rørbæk og illustrator Siri Melchiors triologi om mærkelige væsner, der laver kuk i sproget.

- Bøgerne skal i sig selv være sjove og spændende fortællinger, der samtidig giver børn og voksne lyst til at bruge fantasien og lege med sproget, siger Maria Rørbæk, der er opvokset på Brudevænget i Farum.

Bogstavtyven handler om et myggelignende væsen, der suger bogstaver ud af ørerne på børn, så de ikke kan sige bogstavets lyd. Ordtrolden stikker folk med halen, så de gentager bestemte slags ord - fx ord, der begynder med L eller ord, der handler om mad. Og sprogheksen fortryller store og små, så ordene kommer ud i forkert rækkefølge.

- Det er sjovt, så meget det betyder. Med de samme ord kan man sige noget helt andet ved at bytte rundt, som når 'manden gik tur med hunden' bliver til 'hunden gik tur med manden', siger Maria Rørbæk, der håber, at forældre og børn selv vil finde på sjove forbytninger, når de har læst bogen - eller når bogen har læst barnet.

- De to andre bøger har virkelig inspireret børn og voksne til at lege med sproget. Det oplever jeg selv, når jeg læser højt og laver sproglege på skoler, biblioteker og børnehaver. Så nu krydser jeg bare fingre for, at der bliver taget lige så godt imod Sprogheksen, siger Maria Rørbæk.

Farvel til det faste job
Netop nu har hun en særlig god grund til at krydse fingre, for 1. september sagde hun efter 15 år farvel til et fast job som kommunikationskonsulent og journalist i fagforeningen Socialpædagogerne.

- Selv om det egentlig var et sjovt og spændende job, er jeg nødt til at tage chancen og prøve at leve min forfatterdrøm ud. Også selv om det føles en lille smule nervepirrende, siger Maria Rørbæk, der også skal leve af freelance journalistik.