16. oktober 2019
Liv er i fuld gang med den s idste opgave. Og det er slet ikke så let at tegne en porre,  men hun er dygtig. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Liv er i fuld gang med den s idste opgave. Og det er slet ikke så let at tegne en porre, men hun er dygtig. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerrenæssance for tegning i Skovhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerrenæssance for tegning i Skovhuset
Furesø - 06. juli 2019 kl. 13:59
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige for tiden nyder Furesøs børn godt af de kommunale sommerferieaktiviter, som laves i det skønneste samarbejde med foreninger og kulturelle institutioner.

Ude i Skovhuset er det blevet en tradition med sommerferiekunst for børn. Igen i år er holdene fuldt bookede.

- Kommunen ringede endda og spurgte om vi ville oprette et ekstra tegnehold, da der var så stor interesse for det hold. Det første var udsolgt på en time, fortæller Ingrid Barsballe.

Hun startede sommerferieaktiviteterne på Jonstrup Seminarium for 12 år siden. Et par år senere rykkede det til Skovhuset. I år er 40 børn beskæftiget i fire dage med tegnerier, malerier og mix-medie.

Jane Maria Petersen er tegnelærer og nyder kunstformens renæssance.

- Tegning har fået en højere status. Det analoge og enkle i at sidde med en blyant og tegne er meget tiltrækkende. Det kræver noget ekstra, fortæller Jane Maria Petersen, som glæder sig over børnenes interesse.

- De er meget optaget af det, siger hun.

Liv har sammen med en veninde gået på holdet.

- Jeg kan godt lide at tegne og ville gerne være bedre, derfor meldte jeg mig til aktiviteten, siger Liv, mens hun lægger sidste hånd på en tegning af en porre. Der er også tegnet en smartphone og meget andet i løbet af ugen.

For Ingrid Barsballe er det en stor tilfredsstillelse at opleve børnenes engagement.

- Det er så vigtigt, at børnene får lov til at udfolde deres kreativitet. Det er der mange børn, som ikke får mulighed for, siger Ingrid Barsballe.

Flere af sommerferieeleverne er siden startet på Skovhusets ugentlige kunsthold, som har formet en række store talenter. Klara Blauenfeldt vandt i 2018 Furesø Kommunes talentpris. Mange flere er begyndt at forme en kunstnerisk vej.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede