14. december 2017
Borgmester Ole Bondo Christensen lagde  i sin tale vægt på byrådets opbakning til at etablere de fælles rådhus.Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Ole Bondo Christensen lagde i sin tale vægt på byrådets opbakning til at etablere de fælles rådhus.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sløjfe på tværs af alder, by og politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sløjfe på tværs af alder, by og politik
Furesø - 09. oktober 2017 kl. 13:23
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Symbolikken var tydelig, da den røde snor skulle klippes over. Borgmester Ole Bondo Christensen (S) havde inviteret viceborgmester Susanne Mortensen (K) samt repræsentanter for de tre kor, som havde underholdt de fremmødte ved åbningen af Furesø Rådhus.

I fællesskab lykkedes det at få åbnet rådhuset. På tværs af politiske sindelag, generationer og bydele.

Med et folkemøde med de lokale politikere som hovedpersoner, med også en foreningsfestivaler med kommunens frivillige ledere i centrum.

Ved selv åbningsceremonien var der børnene fra fritidshjemmet Idrætten i Farum, som gav den gas på scenen. Der var Farum Gospel, og så var der Skovgårdens Pensionistkor. Tilsammen bandt de dagen sammen som bindemidlet mellem de mange taler.

Borgmester Ole Bondo Christensen fik en gave med hjem. Direktør for entreprenørfirmaet Anker Hansen, Erik Bech-Pedersen , havde nemlig fået fremstillet en nøgle solidt placeret i Furesøs geografi. En smuk tanke.

- I gamle dage sov kongen med byens nøgle under puden. Du kan gøre det samme med denne nøgle, lød det spøgefuldt fra direktøren om nøglen som formentlig gør sig bedre som udsmykning på borgmesterkontoret.

Den anden vej var der også taknemlighed. Ole Bondo Christensen takkede arkitekt Rasmus Rodam fra Nord Architechts og byggelede Julie Fristrøm Eriksen fra Anker Hansen for det flotte arbejde med rådhuset og ikke mindst det smukke atrium.

Tilskuerne var tydeligvis enige og kvitterede med klapsalver.

Ole Bondo Christensen drog paralleller tilbage i tiden, da han skulle sætte ord på rådhusets betydning.

- I går sad jeg i Farum gamle kirke til en smuk begravelse på en smuk solbeskinnet efterårsdags. Farum kirke er fra 1130 - altså næsten 900 år gammel. Jeg sad og tænkte på, alle de mennesker, der gennem disse mange år er kommet i kirken med sorg og glæde, fortvivlelse og håb. Og jeg tænkte på, at mennesker her på egnen i århundrede, generation efter generation er gået ind i deres tid og har tager livtag med deres tids udfordringer. Vi er alle små tandhjul i et stor fællesskab. Det vi gør hver i sær og sammen er afgørende for, hvordan vi har det som enkeltpersoner og som samfund som sådan.

Jeg tvivler på, at dette rum står om 900 hundrede år. Mindre kan også gøre det! Men ved at bygge sløjfen er vi gået ind i vores tid og skabt en bygning, som forhåbentlig kan være rammen for en masse godt:

En god arbejdsplads, kreative tanker og beslutninger om at udvikle kommunen, gode møder mellem borgere og kommunen, et rigt foreningsliv, glæde, begejstring og stærke fællesskaber, som jo er Furesøs særlige kendetegn, lød det fra borgmester Ole Bondo Christensen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk