18. april 2019
Jens Olesens kunstsamling er også fokuspunktet i denne bog. Snart kan værkerne ses i Skovhuset.
Jens Olesens kunstsamling er også fokuspunktet i denne bog. Snart kan værkerne ses i Skovhuset.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovhusets store kunstkup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovhusets store kunstkup
Furesø - 10. oktober 2018 kl. 09:32
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunstsamleren Jens Olesen vil for første gang nogensinde udstille en række værker, som han har købt på sine rejser til så eksotiske steder som Mongoliet, Kina og Nordkorea. Det kommer til at finde sted i det idylliske udstillingshus, Skovhuset ved Søndersø fra den 13. oktober til den 16. december i forbindelse med udstillingen »Mine rejser«.

- Værkerne har aldrig været vist og formidlet for publikum før og at det er første gang i Danmark, der vises kunst fra Nordkorea, er helt ekstraordinært, lyder det fra Skovhusets leder Annette Lindroos.

- Jens Olesen har rejst en del i Asien og det har sat sig betydelige spor i hans kunstsamling. Sammen med sin bror, kunsthistorikeren Lars Olesen, og KunstCentret Silkeborg Bad, hvor udstillingen fortsætter til, har vi fået lov at foretage en udvælgelse fra den enorme kunstsamling, skabt af en berejst erhvervsmand, kunstmæcen og kunstsamler. Det er således mere end 55 udvalgte værker af 36 kunstnere - fortrinsvis maleri, men også enkelte skulpturer, som nu vises frem, fortæller Annette Lindroos.

På udstillingen vil der endvidere indgå værker af vesteuropæiske og sydamerikanske kunstnere fx franske Arman Fernandez, tyske Günther Förg, Andreas Golder og Anselm Reyle, som han har erhvervet sig på sine rejser rundt om i verden. Ligeledes vises værker af uruguayanske Ignacio Iturria, og danske kunstnere som Kirkeby, Tal R., Kvium, John Kørner mfl.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede