5. august 2020
I to uger har de bløde trafikanter haft en del af Poppel Allé for sig selv i tidsrummet 7.30 til 8.10. Skolebestyrelsens kampagne er sat i søen for at skabe en adfærdsændring.
I to uger har de bløde trafikanter haft en del af Poppel Allé for sig selv i tidsrummet 7.30 til 8.10. Skolebestyrelsens kampagne er sat i søen for at skabe en adfærdsændring.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole tog hånd om trafikkaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole tog hånd om trafikkaos
Furesø - 12. februar 2020 kl. 09:38
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I det lille smørhul Hareskovby har man i årevis kæmpet med at få trafikken frem og tilbage til Hareskov Skole til at glide smertefrit. Ikke mindst på Poppel Allé.

Forældrene enten parkerer på vejen eller smider børnene af og vender dytten, for at navigere tilbage ned af den smalle vej, mens de møder modkørende biler og cykler.

- Der har i mange år været sådan at trafkken i Hareskovby er uhensigtsmæssig. I særlig grad på Poppel Allé om morgenen. Utroligt mange forældre kører deres barn i skole og på samme vej. Det har skabt et enormt pres på vejen, fortæller Jacob Koch Blicher, skolebestyrelsesmedlem på Hareskov Skole.

Skolebestyrelsen besluttede at tage sagen i egne hænder. Med tilladelse fra Nordsjællands Politi og Furesø Kommune har der i uge 5 og 6 været sat en afspærring op i tidsrummet 7.30 til 8.10. Skolebestyrelsen har bemandet afspærringen, så beboerne kunne komme ud, og fungeret som guides.

- Lige i starten kunne man fornemme lidt modstand, men som tiden er gået, er det blevet hverdag. Vi oplever at folk har taget det til sig og får mange positive kommentarer. 95 procent af kommentarerne har været positive, men der har naturligvis også været negative kommentarer, fortæller Jacob Koch Blicher.

Efter vinterferien vil Poppel Allé atter være åben for trafik frem og tilbage til skolen, men skolebestyrelsen håber, at deres indsats har skabt en adfærdsændring.

- Vi kan ikke lukke den vej 52 uger om året. Vi håber på, at der er skabt en adfærdsændring. Stort set alle børn på Hareskov Skole bor indenfor cykelafstand. Hele kampagnen har været for børnenes skyld. Vi tror, at trafikken til skolen vil glide bedre, hvis egoismen pakkes lidt væk, forklarer Jacob Koch Blicher.

Nu skal der evalueres på kampagnen, inden der skal træffes beslutninger om yderligere tiltag.

- Det er et projekt, der helst skal munde ud i, at man står sammen i en god sags tjeneste, siger Jacob Koch Blicher.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?