11. august 2020
I begyndelsen af »Livstid« møder vi blandt andet Mozart og en af Dødens sønner, der ikke er alt for meget for det med at skulle arbejde. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

I begyndelsen af »Livstid« møder vi blandt andet Mozart og en af Dødens sønner, der ikke er alt for meget for det med at skulle arbejde. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Teatergruppen Syvstjernen ser på livet og døden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Teatergruppen Syvstjernen ser på livet og døden
Furesø - 20. marts 2017 kl. 05:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den kommende weekend er der premiere på årets forestilling »Livstid«, som Teatergruppen Syvstjernen står bag. Forældre og børn ser sammen på forholdet mellem Liv og Død.

Søndag var teatergruppen samlet for at øve forestillingen igennem et par gange, så lys og lys sad i skabet, inden premieren på fredag.

82 elever og forældre fra Furesøs skoler har siden første onsdag i januar været med til at producere årets forestilling »Livstid«, der er teatergruppens forestilling nummer 26.

I stykket møder man blandt andre Mozart, Skipper Skræk, Livet, dyder, dødssønnerne, livlæge Struense og en tryllekunstner. Stykket er bygget op af seks scener, der udspiller sig i henholdsvis Cirkus Empyreum, et tv-studie og lastens hule og på en dødsmesse.

- Det er en historie om liv og død, men med en humoristisk og samtidig alvorlig tilgang. Den er en fabuleren over liv og død. Handlingen er fri fantasi, men stykkets omdrejningspunkt kan man sige er spørgsmålet om, hvad livet ville være, hvis man ikke havde døden, fortæller instruktør Peter Nørager-Nielsen, der har været instruktør og medforfatter på samtlige 26 forestillinger.

Derudover er den inspireret af Dantes »Den guddommelige komedie«, der er skrevet i 1300-tallet og regnes for et af verdenslitteraturens hovedværker. Det er bygget op som en rejse igennem de tre riger, Helvede, Skærsilden og Paradiset, og »Livstid« er ligeledes delt op i de tre riger, hvor helvede er tv-studiet, lastens hule er skærsilden, og cirkusset er paradiset.

Men derudover er der ingen ligheder mellem historierne, påpeger Peter Nørager-Nielsen.

Teatergruppen Syvstjernen begyndte som et skoleprojekt på Syvstjerneskolen, men for fire år siden blev foreningen lavet om og alle forældre og børn i Furesø kommune blev inviteret med.

- Det vigtige for os er at have en familieprojekt, hvor alle har det sjovt og lærer at spille teater. Der er ingen auditions. Jeg arbejder selv som pædagog, og det er ligeså meget en pædagogisk tilgang som en teatermæssig tilgang, jeg har til det. Det vigtigste er, at man kan være med, siger Peter Nørager-Nielsen

Forestillingen »Livstid« har premiere fredag den 24. marts klokken 19 og spiller lørdag den 25. marts klokken 13.30 og klokken 17.30. Stykket opføres på Syvstjerneskolen i gymnastiksalen, Skovløbervangen 1, 3500 Værløse. Billetter købes på http://teatergruppen.dk.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?