17. januar 2021
Årgang 2007 buldrer frem og spiller lige op med de store klubber på Sjælland. Bag succesen gemmer sig en historie om en klub med klare mål.
Årgang 2007 buldrer frem og spiller lige op med de store klubber på Sjælland. Bag succesen gemmer sig en historie om en klub med klare mål.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sammenhold giver vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammenhold giver vækst
Furesø - 16. juni 2018 kl. 07:58
Af Mikkel Kjølby

Man kan kalde det en planlagt succes. Hareskov IF Fodbold er vokset ud af rammerne med en vækst på næsten 200 medlemmer. Bag de tal gemmer sig en historie om en klub med nogle klare meninger og mål.

- Det har aldrig været et mål i sig selv at få mange medlemmer. Målet har været at lave en fodboldklub for alle, hvor man kan dygtiggøre sig i et fællesskab omkring fodbold. Vi sørger for at alle trænere får en træneruddannelse. Vi sørger for at lave trivselsudvalg på alle årgange, som kan lave de sociale ting udenfor fodbolden, der giver sammenholdet, fortæller formand Jim Midjord.

Den store medlemfremgang skyldes ikke mindst pigeafdelingen. I dag tæller den 190 medlemmer - her af 160 i ungdomsafdelingen.

- Det skyldes engagementet hos de frivillige. Det smitter af, siger Jim Midjord.

Med så mange medlemmer skal der også vokse talenter frem. Det gør der sandelig også. Talenterne får lov til at prøve om vingerne kan bære, men gør det ikke, så er de mere end velkomne hos de gamle venner.

- Vores 03 årgange var helt exceptionelt dygtige. 7-8 af dem ville gerne prøve sig af, men vores træner Carsten Mikkelsen sørgede for at holde kontakt til dem. I dag er fem af dem vendt hjem. Sådan skal det være. Vi vil ikke holde på de bedste. De skal prøve sig af, hvis de vil det, men vi vil gerne have dem retur, hvis det ikke går. Men vi er også stolte af, at Noah Fazal er med på FC Nordsjællands førstehold og er inde omkring futurelandsholdet, forklarer Jim Midjord.

Mere er på vej - årgang 2007 tegner også lovende. Holdet slutter på tredjepladsen i den bedste sjællandske række og har flere flotte meritter bag sig.

- Det handler om at have en kritisk masse i årgangene. Et hold kan hurtigt lukke ned, hvis de bedste vil prøve sig af. Det vil vi gerne forhindre, siger Jim Midjord.

Ungdomsafdelingens fremgang afspejler sig efterhånden i seniorafdelingen.

- For fem år siden havde vi 11 seniorspillere. Vi fik en god snak og besluttede, at vi kun ville have spillere, som har et bøgeblad i hjertet. I dag har vi tre seniorhold og mellem 50 og 60 spillere, forklarer Jim Midjord.

Pladsproblemer
Den store medlemsfremgang sker desværre i en tid, hvor klubben har færre baner end nogensinde før. Hareskov Børnehus er midlertidigt indkvarteret på en halv bane. Tilbage er to og en halv græsbane til 676 medlemmer.

- Det er trylleri. Det handler om at begå sig på små områder og klemme sig sammen. Men slitagen på banerne er enorm. På Månedalen er der kæmpe huller i banen. Det ligner noget, der er løgn, siger Jim Midjord.

Klubben venter fortsat i spænding på en afgørelsen i sagen om en kunstgræsbane på Månedalstien.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?