22. januar 2019
Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan var den rørende afsked med Michael Henriksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan var den rørende afsked med Michael Henriksen
Opdateret 23. september 2014 kl. 15:55
Furesø - 21. september 2014 kl. 10:42
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En fortvivlet storesøsters gribende tale, sang ved Stig Rossen, Abbahit og en 15 dyttende lastbiler - Michael Henriksen fik en storslået og gribende bisættelse lørdag. En bisættelse, hvor i nærheden af 1000 mennesker var mødt op for at sige farvel til Farumdrengen og vognmanden bag de store virksomheder City Container, Norecco, Farum Sten & Grus med mere, som døde pludseligt ved helikopterulykken ved Samsø 5. september.

arrow Læs også: Nye oplysninger om Michael Henriksens død

En ulykke, som sognepræst Amalie Nørgaard Rathje prøvede at finde trøstende ord for i sin tale ved bisættese.

- Michael er død. Han døde pludseligt og meningsløst i løbet af set splitsekund fredag den 5. september. Vi ved ikke, hvad der er gået forud for den frygtelige ulykke, der tog fire venner og forretningsforbindelser med i døden. Vi kan kun gisne om, hvad der er sket. Men formentlig har de fire haft en hyggelig formiddag og set frem til deres tur. Formentligt har de nydt at de skulle afsted og at det var fredag, og er helt uforvarende kommet ind i diset vejr, som har taget udsynet fra dem. Formentlig er det gået stærkt. Vi har grund til at tro og vi har lov til at håbe, at de er styrtet i døden hurtigt og uden smerte. At de måske slet ikke har nået at være angst. Men angsten og smerten har været her lige siden. Chokket over ulykken har grebet os alle... Vi kan ikke forstå det. Vi kan ikke begribe det, sagde hun blandt andet.

Michael Henriksens storesøster Winnie satte sine egen ord på fortvivlelsen, da hun under bisættelsen holdt en kort tale til sin »kære elskede lillebror«. Dybt bevæget og grædefærdig tog hun ordet i kirken.

- Hvorfor lige dig? Så ung og i fuld vigør. Jeg glæder mig midt i sorgen over, at du nåede at udrette så meget i dit liv. Du har gjort mig til en stolt storesøster. Tænk at den lille dreng du engang var, udviklede sig til at blive en stor og succesrig forretningsmand. Men for mig var du og er du stadig min lillebror. Jeg savner dig rigtig meget. Du har efterladt et kæmpe tomrum, nu hvor du ikke er hos os mere. Men jeg ved også at du vil have at vi skal fylde tomrummet ud og komme videre i livet. Sådan var du Michael. Jeg lover at jeg gør alt, hvad jeg kan for at passe på og holde sammen på vores dyrebare familie. Lov mig samtidig at passe godt på vores mor og far og Lotte (Winnie og Michaels søster, red) hvor du er kommet frem. Himlen har fået en vinder, sagde storesøsteren, og så blev Abbas »The Winner Takes It All« sat på anlægget.

Se fotograf Kenn Thomsens billeder fra bisættelsen her.

arrow Havariundersøger: Umuligt at overleve styrt
13. november 2014 kl. 05:57 Opdateret: kl. 13:34
arrow Fire i helikopter uden en chance
12. november 2014 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:34
arrow Video: 1000 sagde et sidste farvel til milliardæren
20. september 2014 kl. 13:43 Opdateret: kl. 15:56

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk