21. april 2021
Ejerne af Rokkedyssegaard, Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen har købet 0,9 hektar jord af Furesø Kommune. Her skal være biodiversitet, kartoffelmark og græsmark til parkering. Arkivfoto.
Ejerne af Rokkedyssegaard, Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen har købet 0,9 hektar jord af Furesø Kommune. Her skal være biodiversitet, kartoffelmark og græsmark til parkering. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rokkedyssegaard udvider med køb af kommunal jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rokkedyssegaard udvider med køb af kommunal jord
Furesø - 07. april 2021 kl. 13:09
Af Mikkel Kjølby

En lille firkant på 90 gange 100 meter mellem Rokkedyssegaard, Lejrvej og Kildebakken har været i udbud. Ikke overraskende bød Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen højest med et bud på 100.000 kroner. Det var 25.000 kroner mere end vurderingen.

- Vi bød over vurderingsprisen, fordi det er vigtigt for os at få arealet, fortæller Lisbeth Toft Christensen, som har planer for den lille firkant. Planer, der handler om at understøtte jordbærgårdens øvrige funktioner.

- Det bliver et område med flere forskellige funktioner. En del bliver til kartoffelmark, en anden del bliver til en græsmark, hvor vi kan have parkering, når der er tryk på i gårdcaféen, og rundt i hjørnerne bliver der faunastriber, forklarer Lisbeth Toft Christensen.

I den forbindelse spiller vilde bier en stor rolle for Rokkedyssegaard. For vel kan man bruge opdrættede bier til at bestøve planterne, men vilde bier kan bare noget ekstra.

- Faunastriberne er vigtige. Det bliver områder, hvor vi planter forskellige planter, som bare får lov til at vokse vildt. Det skal tiltrække vilde bier til området. I Danmark er der generelt mangel på vilde bier. For os vil det give planterne en bedre bestøvning, lyder det fra Lisbeth Toft Christensen.

Det lille område er i landzone og er beskyttet på forskellig vis, så det kan ikke udstykkes eller bruges til andre formål. Selv planen om en græsmark med parkering til kunderne,kræver en landzonetilladelse fra Furesø Kommune.

Sæsonen er lige om hjørnet
Rokkedyssegaard startede sæsonen lørdag før påske, hvor gårdbutikken åbnede op med især issalg men også andre varer. I slutningen af april måned suppleres med friske kartofler og asparges. De første jordbær lader vente lidt på sig.

- Det er koldt i år. Vi skal nok hen i midten af maj måned, før vi ser de første jordbær, siger Lisbeth Toft Christensen.

I mellemtiden kan Rokkedyssegaard glæde sig over en fornem nominering til Årets Isbutik. Kunderne kan stemme på Rokkedyssegaard ved at sende koden »IS 147« til 92452404. Det koster kun alm. SMS Takst.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?