15. februar 2019
Anders Molzen er formand for Robotklubben på Kruses Gymnasium. Klubben opstod fordi en gruppe elever savnede de tekniske elementer i gymnasiet. Foto: Anders Bruhn-Kristensen.
Anders Molzen er formand for Robotklubben på Kruses Gymnasium. Klubben opstod fordi en gruppe elever savnede de tekniske elementer i gymnasiet. Foto: Anders Bruhn-Kristensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Robotterne indtager gymnasiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Robotterne indtager gymnasiet
Furesø - 20. januar 2018 kl. 09:45
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sommers opstod der noget helt nyt på det hæderkronede Kruses Gymnasium i Farum.

17-årige Anders Molzen gik i spidsen for en lille gruppe gymnasieelever med stor interesse for teknik og fik stablet klubben på benene. I dag har Robotklubben 14-15 medlemmer, som mødes af og til, når lejligheden byder sig.

- Vi er en lille gruppe elever, som har interesse for teknik og derfor overvejede at gå på HTX, men samtidig ville vi gerne have det faglige niveau, som gymnasiet kunne tilbyde. Heldigvis fik vi støtte fra skolen til at oprette robotklubben, og på den måde få teknkken med, fortæller Anders Molzen, som erkender at gruppens navn måske er lidt misvisende.

- Ambitionen er at samle nogle robotter, men budgettet er ikke helt til det endnu. Vi har nogle droner og et fjernstyret fly, og så har vi nogle dele, som skal bruges til at samle en robot. Ingen af os har prøvet at starte sådan en klub før, og vi vidste ikke helt, hvad det krævede at samle en robot, lyder det optimistisk fra Anders Molzen.

Klubben har allerede vist dronerne frem ved et arrangement på Farum Bibliotek, og lørdag har de et lignende i forbindelse med festivalen Lun på ord på Værløse Bibliotek. I samme forbindelse har Robotklubben søgt en fond for støtte til at hente hjerneforskeren Peter Lund Madsen til et foredrag.

- Vi står for arrangementet og skal være konferencier og den slags, fortæller Anders Molzen, som har fået god opbakning fra vennerne til det nørdede projekt.

- De fleste synes, det er fedt med en robotklub, og så spørger de ind til, hvad vi går rundt og laver.

Anders Molzen, som lige straks bliver 18 år, har allerede tænkt over, hvad fremtiden skal bringe, og den store fritidsinteresse spiller naturligvis ind.

- Jeg regner med at tage en teknisk uddannelse. Det bliver nok ingeniørlinjen med design og innovation, siger den unge mand fra Hareskovby, som ved siden af gymnasiet går på talentprogrammet »Turbo«, som netop har fokus på innovation, produktion og firmastart.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk