18. januar 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planter fortæller Danmarkshistorien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planter fortæller Danmarkshistorien
Furesø - 17. januar 2018 kl. 14:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af redaktionen
Planternes udbredelse i Danmark fortæller samtidig Danmarkshistorien, som den har udfoldet sig gennem tusinder af år. Det kan man blive klogere på ved et arrangement, som Danmarks Naturfredningsforening står bag. Det foregår mandag den 22. januar i Kulturhuset i Farum.

Arternes udbredelse i det danske landskab skyldes ikke bare tilfældighedernes spil. De afspejler naturforholdene og menneskets udnyttelse af landskabet gennem tiden. Planterne afslører blandt andet, hvor der har været hav og land i Danmark for millioner af år siden. Også i dag viser planterne fuglenes trækruter og udbredelsen af motorvejsnettet blandt andet.

Foredraget vil give en bedre forståelse af, hvorfor de enkelte arter vokser, hvor de gør, og hvorfor der er så stor forskel på, hvilke planter man finder i forskellige egne af landet. Og måske forklare hvorfor Nordøstsjælland, og i særdeleshed Mølleådalen, hører til et af de artsrigeste områder i landet. Foredragsholderen er botaniker Per Hartvig, der gennem en årrække har beskæftiget sig med de danske planter og er hovedforfatter på det store værk Atlas Flora Danica.

Foredraget er 19.30 - 21.30, og der er fri entré.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk