25. marts 2019
Nanna Lærke Baun glæder sig meget til at komme til OL i kemi, der afholdes for 50. gang, denne gang i Tjekkiet og Slovakiet. Privatfoto
Nanna Lærke Baun glæder sig meget til at komme til OL i kemi, der afholdes for 50. gang, denne gang i Tjekkiet og Slovakiet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plads til at dyrke sit talent ved OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plads til at dyrke sit talent ved OL
Furesø - 10. juli 2018 kl. 03:50
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bøgerne er for længst lukket og afleveret tilbage på gymnasiet for mange af landets studenter, men Nanna Lærke Baun må vente lidt med at lægge bøgerne fra sig. I slutningen af juli skal hun nemlig repræsentere Danmark ved den internationale olympiade i kemi.

Der er en årelang tradition for at dyste på tværs af landegrænser i de klassiske videnskabsdiscipliner på ungdomsuddannelsesniveau. I 1959 afholdtes den første olympiade i matematik, og siden er flere af de øvrige videnskaber kommet til, så der nu er i alt 12 internationale videnskabsolympiader. Hvert land stiller med fire-seks deltagere, og de danske elever er udvalgt gennem en stribe prøver på de danske gymnasier. I enkelte discipliner er mange tusinde elever stillet til start, men i sidste ende er altså blot en håndfuld af dem sluppet gennem nåleøjet.

Kemi i blodet
Nanna Lærke Baun, der bor i Allerød, er netop blevet student fra Kruses Gymnasium i Farum med et af de højeste karaktergennemsnit.

OL i kemi afholdes for 50. gang, i år i Tjekkiet og Slovakiet. Danmark har været repræsenteret ved Kemi-OL siden 1982 og stiller i år med fire deltagere. Efter forårets udvælgelse af de bedste kemielever, har de fire elever mødtes jævnligt til træningslejre. Og Nanna er begejstret over, hvor dygtig hun bliver.

- Det er helt sindssygt, hvad vi har lært indtil nu. Underviserne siger, at vi lærer hele første års pensum på universitetet, inden vi skal afsted. Det er fedt, fordi man kan mærke fra gang til gang, at man bliver god til det, forklarer hun i en pressemeddelelse.

Hun glæder sig til at opleve OL og møde en masse ligesindede fra de andre lande.

- Jeg har bare altid syntes, at kemi var det allerbedste fag, man kunne have i skolen. Jeg synes, det var spændende allerede i folkeskolen, men dengang var jeg også interesseret i biologi. Derfor valgte jeg bioteklinjen på gymnasiet, men det blev tydeligt for mig, at kemi bare var det bedste, fortæller Nanna, der da også har besluttet sig for at læse kemi på Københavns Universitet efter sommerferien.

Den store interesse for kemi kommer ikke fra fremmede, da begge hendes forældre er kemiingeniører.

- Men de indrømmer begge, at jeg er bedre til kemi end dem, siger Nanna.

Kruses Gymnasium i Farum er med fem elever i seks discipliner landets bedst repræsenterede gymnasium ved sommerens mange olympiader, og det glæder naturligvis gymnasiets talentkoordinator, Lone Holm.

- Det er fedt at opleve en kultur, hvor der ikke bliver set ned på dem, der har lyst til at dyrke deres talenter i de forskellige discipliner. Tværtimod oplever jeg en stor opbakning til dem, der har lyst til noget mere. Både fra lærernes og ledelsens side, men også fra eleverne selv, fortæller hun i pressemeddelelsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede