30. juli 2021
Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pernille er shaman og fødselshjælper for livets store beslutninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pernille er shaman og fødselshjælper for livets store beslutninger
Furesø - 28. august 2018 kl. 10:09
Af Mikkel Kjølby

FARUM: Trommen stikker op af sit hylster i hjørneværelset på Kalkgaarden - midt mellem Farum og Ganløse. Her i de naturskønne omgivelser har Pernille Simmelsgaard fundet den optimale base for virksomheden Leaders By Heart.

- Helt shaman bliver jeg aldrig. Jeg bygger bro mellem det åndelige, coaching og den almindelige verden. Det bliver til en praktisk spiritualitet, som kan bruges direkte i hverdagen, siger Pernille Simmelsgaard, som har fundet sin rolle.

- Jeg bliver fødselshjælper i forhold til at finde sig selv og blive afklaret med store beslutninger.

Pernille Simmelsgaard fik sit første lederjob som 22-årig, og fortsatte af den vej, indtil hun gik på barsel.

- Jeg gik rundt med barnevognen ude i Farum og nød roen. Det fik mig til at tænke på, hvad det egentlig er, jeg vil. Jeg var begyndt at tænke på, hvem jeg er egentlig er. Tingene gav ikke mening for mig.

I juleferien 2005 skrev hun sin opsigelse. En måned senere fandt hun ud af, at hun var gravid.

- Men mavefornemmelsen var nu alligevel rigtig. Jeg skulle gå min egen vej, selvom jeg naturligvis tænkte en del over, hvor pengene skulle komme fra, fortæller Pernille Simmelsgaard.

Hun tog en coachinguddannelse i 2006 og kom hurtigt i arbejde som konsulent og coach i forskellige virksomheder. Det fortsatte frem til 2009, hvor uroen i maven atter meldte sig.

- Jeg faldt over indiansk visdom på Google. Det viste sig, at Birgitte Raaberg startede et hold ugen efter. Det kastede jeg mig ud i og fandt hurtigt ud af, at det var min hylde. Det var en følelse af at komme hjem og finde en vej i forhold til bæredygtige beslutninger og personlig udvikling dybere end tidligere. Det blev jeg fanget af.

Trommen kom op
Men naturligvis overvejede Pernille nøje, hvordan det ville blive modtaget, hvis hun pludselig tog en tromme frem og begyndte at lave trommemeditation for erhvervsledere.

- I starten skjulte jeg det lidt, men efterhånden hev jeg trommen op. Jeg opdagede, at folk er begejstrede og kan se værdien i det, forklarer Pernille Simmelsgaard.

I dag bruger hun omgivelserne omkring Kalkgaarden i sit arbejde. Hun laver blandt andet Walk and Talks og Walking Meditation.

- Folk søger ro, deres rødder og samklang med naturen. Jeg bruger også trommen til trommemeditation. Det er beroligende og man får slappet af.

Alt lige fra indianere, erhvervsledere, kommuner og Hr. og Fru Jensen opsøger hende.

- Det er ofte mennesker, som er på en personlig udviklingsrejse. De har brug for at stå af toget, siger Pernille Simmelsgaard, som sammenligner hendes arbejde lidt med psykoterapi.

- Ja, men redskaberne er anderledes. Jeg bruger naturen og det mystiske. Jeg bliver bindeleddet til åndeverdenen. Men det er altså ikke hulabula i en cirkel. Det er praktisk og lige til at bruge, forklarer Pernille Simmelsgaard.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?