20. juni 2021
Præst Ulla Salicath og resten af Farum Sogn åbner for salmesang på ny i sognets to kirker fra på søndag. Dog med et begrænset antal kirkegængere. 

Foto: Jens Berg Thomsen
Præst Ulla Salicath og resten af Farum Sogn åbner for salmesang på ny i sognets to kirker fra på søndag. Dog med et begrænset antal kirkegængere. Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På søndag kan der synges i kirken igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På søndag kan der synges i kirken igen

Begge kirker i Farum Sogn holder gudstjeneste med salmesang på søndag

Furesø - 06. maj 2021 kl. 08:49
Af Jens Berg Thomsen

Fra på søndag den 9. maj bliver der igen sunget salmer, når der er gudstjeneste i kirkerne i Farum Sogn, fortæller præst Ulla Salicath. Kirkerne har været åbne i noget tid, men det har været uden salmesang. Det bliver der lavet om på nu, dog med et begrænset antal kirkegængere på bænkene.

"Mange ved ikke, at kirken er åben igen, og nu kan vi også synge igen. Gudstjenesterne har mistet meget uden sangen i kirken," siger Ulla Salicath.

Farum Sogn har gudstjeneste på helt almindeligvis i begge sognets kirker søndag den 9. maj klokken 10.00. Der er dog begrænsning på antal deltagere med maksimalt 25 personer i Farum Kirke og 65 personer i Stavnsholtkirken.

"Der har ikke været så mange kirkegængere her under corona, så vi regner ikke med, at det begrænsede antal personer bliver et problem. Og de fleste ældre mennesker er jo vaccineret nu," siger præsten.

Mens kirkerne har været åbne for dåb, begravelser og vielser, er konfirmationerne stadig udsat i denne tid, der ellers er lige på tærsklen til højsæsonen.

Overvejer grundlovsarrangement

Traditionelt har Farum Sogn holdt grundlovsdag på den skrå plæne i haven til præstegården, og her overvejer sognet, hvad der skal ske, fortæller Ulla Salicath. Hvis det ikke kan lade sig gøre at holde grundlovsdag, er en sensommerfest måske på tapetet, siger præsten.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?