25. marts 2019
Otto var en lokal original i Værløse. Alle kendte ham og holdt af ham. Nu foreviges han og fire andre lokale originaler i en ny bog, som udgives i anledning af Værløseegnens Historiske Forenings 70-års jubilæum.
Otto var en lokal original i Værløse. Alle kendte ham og holdt af ham. Nu foreviges han og fire andre lokale originaler i en ny bog, som udgives i anledning af Værløseegnens Historiske Forenings 70-års jubilæum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Originaler foreviges i bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Originaler foreviges i bog
Furesø - 05. oktober 2018 kl. 13:06
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 30. september fejrede Værløseegnens Historiske Forening 70-års jubiæum med en reception på Mosegaarden, men også med en bogudgivelse om fem af fortidens profiler i området. Og her er der ikke tale om sognerådsformænd, præster eller andre mægtige herrer, men derimod om fem af datidens originaler. Dem, som alle kendte, og på en eller anden måde holdt af, selvom de var anderledes. De var nemlig områdets enere med kælenavne som Otto, Tarzan, Hopalong, Kong Peter og Noahs Ark.

Idéen til bogen om Otto og andre af Værløseegnens originaler er fostret af Steen Abra.

- Jeg har kendt dem og snakket med dem. Da jeg kom op i årene, syntes jeg, det var interessant at få skrevet ned, hvad jeg har oplevet i min barndom. Det er vigtigt at få de små personer med i historien, for de var profiler i Værløse og Hareskov, fortæller Steen Abra.

Bogudgivelsen markeres med en udstilling i Mosegaarden. Til lejligheden er der fremstillet en figur af Otto, og der er fundet en Longjohncykel frem. For det var Ottos varemærke.

Men der er også historien om Kong Peter, som gik rundt og passede på Hareskovby. Om den maniodepressive Tarzan, som solgte grøntsager, men når humøret røg i bud, kørte han rundt i Hareskovby på sin infernalsk larmende traktor, indtil han blev hentet ind til behandling. Og så er der Esther Bentsen, som havde sin egen zoologisk have i Hareskovby. Entreprisen var frugt eller grønt til dyrene. Og hvad med Hopalong, børnenes ven, som gerne købte en lygtepæl for en femmer, så børnene fik råd til en pose slik.

- De var enere og originaler, men ikke fattige. Tre af dem ejede store grunde. Men de skilte sig ud fordi de havde deres egne ideer. De satte deres præg på livet i området i nybyggertiden, hvor alle flyttede til for at bygge deres eget hus, forklarer Steen Abra.

Han har langt fra været ene om projektet. Gurli Thuneby, Lone Birkmose Johansen, Annette Winkel, Connie Nielsen og Godtfred Blom har også gjort et stort stykke arbejde med at interviewe eller fotografere til bogen.

Otto og andre af Værløseegnens originaler udleveres gratis til foreningens medlemmer. Og kan købes på Mosegaarden for 50 kroner.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede