7. maj 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdateret: Påvirket bilist blev standset efter længere biljagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdateret: Påvirket bilist blev standset efter længere biljagt
Opdateret 12. april 2021 kl. 07:12
Furesø - 12. april 2021 kl. 06:01
Af Joe Kniesek og Louise Mørch Vilster

Nordsjællands politi fik søndag aften klokken 20.08 anmeldelse om en mulig påvirket bilist i Nærum og har sent en patruljevogn ud efter det.

På Helsingørmotorvejen i sydgående retning ved Lyngby signalerede en patrulje omkring klokken 20.15 til føreren af en personbil, at han skulle standse, da bilens havde påført stjålne nummerplader.

Men i stedet for at standse, forsøgte bilisten at køre fra patruljen. Adskillige patruljer assisterede derefter med eftersættelse af bilen, hvor føreren blandt andet kørte over 200 km/t på motorvejen, over 100 km/t i en byzone og i Værløse var tæt på at påkøre en fodgænger. Det skriver Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

Standset i Værløse

Det fik dog ikke bilisten til at stoppe, og eftersættelsen fortsatte ind i Københavns Vestegns politikreds, hvor patruljer herfra også blev sendt til at assistere med standsning af bilen. Biljagten fortsatte derefter igen ind i Nordsjællands politikreds, hvor bilen på Lejrevej i Kirke Værløse endelig blev standset klokken 20.33. Derefter blev bilens fører samt to passagerer blev anholdt på stedet.

Føreren af bilen, en 43-årig mand uden kendt adresse, blev sigtet for narkokørsel, da han formentlig havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev også sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed og for at køre bil, selv om han ikke havde fået sin ret til at køre bil tilbage.

Både føreren og de to passagerer, en 39-årig mand fra Nærum og en 36-årig mand fra Birkerød, blev sigtet for indbrud et ukendt sted, da der ved ransagning af bilen blev fundet genstande, som kunne benyttes til at begå indbrud. Derudover blev de sigtet for brugstyveri af bilen, tyveri af nummerplader samt besiddelse af en moderat mængde amfetamin.

Bilen blev på grund af vanvidskørsel beslaglagt med henblik på konfiskation, og føreren af bilen fik efterfølgende taget en blodprøve, der skal fastslå, hvor stor narkopåvirkningen var. lmv

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?