4. juni 2020
Corona-nedlukningen har sat gang i Furesø Kommunes tanker om virtuelle borgermøder. Det kræver en del udstyr, men det er populært blandt deltagerne.
Corona-nedlukningen har sat gang i Furesø Kommunes tanker om virtuelle borgermøder. Det kræver en del udstyr, men det er populært blandt deltagerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Online-møder får flere til at deltage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Online-møder får flere til at deltage
Furesø - 19. maj 2020 kl. 12:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FURESØ: Ja tak til flere online borgermøder! Sådan lød det fra borgerne, efter Furesø Kommunes to første af slagsen. Hele 94 loggede på hjemmefra ved det seneste borgermøde om idræts- og fritidsområdet i Farum Vest.

- Selv om corona har gjort rigtig mange ting besværlige, så har den også været en løftestang til det næste store skridt i at sætte strøm til borgerinddragelsen. Og det har vi nu set rigtig gode resultater af ved Furesøs to seneste online borgermøder, siger Lars Carstensen (K), formand for Udvalg for digitalisering og innovation.

Emnet for seneste borgermøde var fremtiden for idræts- og fritidsområdet i Farum Vest - et emne, der interesserer rigtig mange. Borgermødet kunne følges live på furesoe.dk. Seertallet blev løbende læst højt, og det højest registrerede antal deltagere var 94. Hvor mange, der fulgte med ved hver skærm, kan desværre ikke læses i statistikken. I gennemsnit har hver bruger set 35 minutter og 16 sekunder af mødet. Nogle fulgte hele mødet, mens andre tjekkede ind og ud igen lidt efter. Undervejs blev der sendt over 120 spørgsmål og kommentarer via chatten

- Vi bliver hele tiden klogere på det praktiske omkring online møder - hvordan vi besvarer spørgsmål, hvordan vi kan bruge slides og zappe til det indhold, der er relevant for et spørgsmål mv. Vi havde ikke en færdig løsning fra start, men prøver flere forskellige ting af, men jeg synes vi er på vej i en meget spændende retning, siger Lars Carstensen.

Deltagerne i det virtuelle borgermøde gav deres mening til kende i chatten.

- Jeg synes det er godt med online borgermøde - tror ikke jeg ville have haft mulighed for at deltage, hvis jeg skulle nå et sted hen. Så fremover (når Corona tillader det) håber jeg at online supplerer fysisk fremmøde på borgermøder, lød det fra en Louise, mens Gry skrev følgende:

- Det er et super godt koncept med on-line borgermøder - bliv ved med dem.

Tilbagemeldingen fra borgerne er entydige. Kommunen må meget gerne fortsætte med online borgermøder. Det vil være en fordel for fx travle børnefamilier, der også lige skal klare aftensmad, smøre madpakker og putte børn, men også for borgere der har svært ved at komme af sted til et borgermøde, som Karin Beyer fra Handicaprådet skrev det i chatten ved borgermødet mandag den 11. maj:

- Det er et super initiativ med virtuelle møder, og det går bedre end man kunne vente. Det varer meget længe før personer i risikogruppen kan deltage i fysiske møder.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?