25. februar 2020
Kært barn vender hjem til Krogvadparken.
Kært barn vender hjem til Krogvadparken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omblæst skulptur vender hjem til Farum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omblæst skulptur vender hjem til Farum
Furesø - 23. august 2019 kl. 11:39
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Krogvadparken ved Farum Hovedgade får atter en logerende. Det er skulpturen »Kadence« skabt af Monica Ritterband, som flytter hjem til stedet, hvor Peter Brixtofte i sin tid placerede den.

Skulpturen blev flyttet til Søndersø Idrætscenter i 2016 i forbindelse med renoveringen af Farum Hovedgade, hvilket fik sindene i kog i Farum.

Det skete for at åbne op ind mod parken fysisk såvel som visuelt. Med Helhedsplan for Farum Hovedgade var ønsket, at flere ville søge ind i området, hvor der også er blevet tyndet ud i træerne ud mod Farum Hovedgade, sat nye bænke op og åbnet op langs vejen.

- Efterfølgende har forvaltningen drøftet den fremtidige placering af skulpturen 'Kadence' med dialoggruppen for Farum Hovedgade, gennemgået muligheder og lyttet til den debat, der har været blandt borgerne. Det er vurderingen, at en placering i hjørnet af Krogvadparken er den bedst egnede plads til skulpturen. Her vil den være det første, man ser, når man kommer til parken fra stationssiden, skriver Furesø Kommune på sin hjemmeside.

Ritterbandskulpturen er en del af en serie på fem sportsskulpturer, som en hyldest til sportsfolk. Kompetence står ved Furesøbad. Balance ved Farum Svømmehal. Elegance og Eminence ved Farum Park.