26. februar 2020
Denne pige har fundet en svamp af arten troldsmør. Den er ikke spiselig
gallery icon

Se billedserie

Denne pige har fundet en svamp af arten troldsmør. Den er ikke spiselig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ole er klar til svampetur nummer 100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole er klar til svampetur nummer 100
Furesø - 15. november 2018 kl. 09:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i 2011 fik Ole Terney den tanke, at han ville arrangere en månedlig svampetur i Hareskoven. På søndag er turen kommet til svampetur nummer 100. Som altid er der mødested ved Hareskov Station klokken 13.00. Allerede nu er der tilmeldt 74, men der er plads til flere. I øvrigt afholdes et efter-tur arrangement kl. 15.10 i Hareskov Bibliotek til fejring af jubilæet. Der er separat tilmelding hertil: bionyt.nemtilmeld.dk/20/. Tilmelding til selve svampeturen kl. 13 er bionyt.nemtilmeld.dk/18/.

Ildsjælen Ole Terney arbejder for Bio Nyt Videnskabens Verden og lavede i første omgang turende sammen med en fotograf fra Hareskovby. Senere kom en række svampekyndige og svampefotografer med i arbejdet med turene, som også blev annonceret i Svampeforeningens årlige svampeturblad.

- Det har givet mange nye medlemmer til Svampeforeningen, og også enkelte nye abonnenter til BioNyt Videnskabens Verden, selv om arrangementet her jo mest drejer sig om svampe, fortæller Ole Terney, som har regnet ud, at han samlet set har brugt et års arbejde på turene. For det stopper ikke med selve turene. Svampene på turene bliver fotograferet og publiceret på en side hos BioNyt Videnskabens Verden (bionyt.s807.sureserver.com/hareskoven). Samme sted publiceres en liste over fundene.

- På oktober-2018 turen blev der fundet ca. 120 arter, hvoraf der blev sat navn på ca. 110 arter. På septemberturen blev der fundet 125 arter af 90 deltagere på halvanden time. Samlet er der på turene blevet fundet op mod 500 arter og publiceret op mod 5000 billeder af svampe, fortæller Ole Terney.

Næste skridt er at etablere en forening til støtte for svampeturene. Man er meget velkommen til at skrive til bionyt@gmail.com, hvis man har lyst til at støtte op om en sådan forening.