6. december 2020
Øjvind Vilsholm er for femte gang i træk spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget. Foto: Kenneth Løvholm.
Øjvind Vilsholm er for femte gang i træk spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget. Foto: Kenneth Løvholm.
Foto: Kenneth Lovholt / Living Media
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øjvind Vilsholm igen spidskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øjvind Vilsholm igen spidskandidat
Furesø - 20. november 2020 kl. 11:23
Af Mikkel Kjølby

Enhedslisten i Furesø Kommune har valgt spidskandidat til kommunalvalget i 2021, og det blev ikke uventet byrådsmedlem Øjvind Vilsholm. Han blev valgt enstemmigt ved et afdelingsmøde torsdag aften.

Øjvind Vilsholm blev første gang valgt til byrådet ved sammenlægningsvalget i 2005. Fire år senere blev antallet af byrådsmedlemmer skåret ned fra 25 til 21 og Enhedslisten kom ikke ind, men tog revanche fire år senere. Med undtagelse af en kort periode i Folketinget har Øjvind Vilsholm siden haft fast plads i Furesø Byråd.

- Der er i høj grad brug for Enhedslisten i Furesø Byråd. Velfærden er under konstant pres, så det er vigtigt, at vi har nogen, der står fast på, at vi skal have flere voksne i daginstitutionerne og flere hænder i ældreplejen, siger Øjvind Vilsholm.

Han er klar med en række fokuspunkter.

- I det seneste budgetforlig lykkedes det at få øget bevillingen til den pulje, der er sat af til at gøre kommunens bygninger tilgængelige for handicappede borgere. Og de penge falder virkelig på et tørt sted, for der er desværre rigtig mange steder, hvor det er svært komme frem for gangbesværede borgere. Derudover skal vi især gøre mere for at sikre, at børn med forskellige udfordringer får bedre muligheder for at deltage i f.eks. fritidsaktiviteter. Og endelig skal vi gøre mere for at støtte familier med handicappede børn, så de kan få den hjælp, de har bruge for, siger Øjvind Vilsholm, som også vil holde den grønne fane højt.

- Selvom både klimakrisen og naturkrisen kradser, så er det en stadig kamp at holde miljøområdet fri af besparelser. For mig er det indlysende, at vi skal investere mere - ikke mindre - i den grønne omstilling. Vi bliver nødt til sikre den natur, vi har tilbage, og vi bliver nødt til at give arealer tilbage til naturen. Der skal være f.eks. færre græsplæner og flere blomsterenge. Vi er i gang på de kommunale arealer, men det er slet ikke nok. Vi må også have både borgere og erhvervsliv med om bord, påpeger Øjvind Vilsholm.

Han peger også på, at der forestår en stor opgave med at sikre co2-reduktoiner i Furesø Kommune.

- Vi er kommet et godt stykke i forhold til den kommunale virksomhed, men den kommunale co2-udledningen udgør desværre kun 5% af den samlede udledning i kommunen som geografisk område. Så det er nu, vi kommer til det, der virkelig betyder noget. En stor del afhænger selvfølgelig af, hvad Folketinget beslutter, men den kommunale indsat er bestemt ikke uvæsentlig, slutter Øjvind Vilsholm.

Enhedslisten vælger resten af sine kandidater til byrådet i foråret 2021.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?