28. februar 2020
Camille Blomst (tv) fra Furesø Bibliotekterne og Anna-Claudia viser posen frem.
Camille Blomst (tv) fra Furesø Bibliotekterne og Anna-Claudia viser posen frem.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny taske gør det nemt at indsamle affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny taske gør det nemt at indsamle affald
Furesø - 21. august 2019 kl. 14:12
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmark for Målene lagde fredag rammerne om gode miljøinitiativer på Værløse Bymidte, hvor Furesø Agenda 21 forening inspirerede til bæredygtig indkøbsvaner, der var inspiration til at lave mere økologisk mad og så præsenterede den lokale Furesø borger Anna-Claudia en helt nydesignet taske, der skal gøre det nemt at indsamle affald.

- Anna-Claudia bor i Furesø er en af de borgere der har grebet invitationen. Hun er allerede aktiv i organisationen Plastic Change, som arbejder på at minimere affald, særligt plastik, i verdenshavene. Anna-Claudia er kommet med en ide til kommunens grønne omstilling, der skal få flere borgere til at samle affald ind i hverdagen. Behovet for affaldsindsamling er nemlig langt større end de årlige affaldsindsamlingsdage kan dække, siger Stine Rahbek-Pedersen, projektleder for grøn omstilling i Furesø Kommune.

Igennem foråret har Anna-Claudia, forvaltningen i Furesø Kommune og den Social Økonomiske Virksomhed Huset Venture derfor udviklet en skuldertaske, der er nem at samle affald ind i på en gåtur. Tasken er designet i økologiske materialer, nemlig økologiske genbrugte kaffesække og en bærerem af økologisk bomuld - med den finesse at skodder og tyggegummi kan lægges i en lomme, der nemt kan aftages og tømmes for indhold.

Tasken lånes sammen med en affaldssnapper fra på mandag på Furesø Kommunes Biblioteker i den betjente åbningstid. På den måde kan man altid få det relevante antal tasker, til en gåtur, hvad enten det er en person eller en hel skoleklasse der gerne vil samle affald.

Danmark for Målene er igen på Værløse Bymidte d. 6. september, hvor elever fra Lille Værløse Skole præsenterer deres tanker om FNs verdensmål og udstiller deres 17 Verdensmålsplakater. Skolelandbruget kommer og Søren Dahl, er på scenen med Cafe Hack.