20. september 2021
Den kommende bypark ved Nordøst-stien får nogenlunde dette udseende. Skitse: Furesø Kommune.
Den kommende bypark ved Nordøst-stien får nogenlunde dette udseende. Skitse: Furesø Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bypark skal sikre mere natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bypark skal sikre mere natur
Furesø - 15. september 2021 kl. 06:43
Af MIkkel Kjølby

I biodiversitetens navn tages der en række initiativer til at få mere natur og ikke mindst vil natur ind i omgivelserne i Furesø Kommune.

Senest har Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling besluttet, at sætte gang i projektet med at forvandle store græsarealer langs Nordøst-stien i Farum til en bypark. Der er afsat 600.000 kroner til formålet.

- Vi har brug for at naturindholdet og de rekreative muligheder udvikles til gavn for biodiversiteten og borgerne. Planen er udviklet i et tæt samarbejde med borgerne der bor ved stien og den nærliggende Lyngholm skole. Nordøst-stien er det første projekt i indsatsen "Mere natur på kommunale arealer", herefter følger to landbrugsarealer ved Paltholmvej, der omdannes til natur samt udvidelse af mere natur i grøftekanterne, siger udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S).

Arbejdet ved Nordøst-stien er allerede i fuld gang.

Den kommende bypark er designet med naturen som forbillede. Det skal ske ved at opdele arealet i temaer. I dette tilfælde en skovhave, en blomsterlund, en frugtlund og en lysåben eng. Det hele bindes sammen af snoede græsstier og naturbænke samt træstammer, stenbunker og kvashegn til fremme af insekternes levesteder.

Midt i arealet skabes et uderum, som kan benyttes til f.eks. udeundervisning for skoleklasser og udflugtsmål for daginstitutioner.

mikkel

Synes du, at kommunen er der for dig?