20. november 2019
Lene Munch-Petersen (S) glæder sig over, at genbrugspladsen i Værløse snart skal udvides med 1500 kvadratmeter på det område, som hidtil har været en del af rensningsanlægget. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lene Munch-Petersen (S) glæder sig over, at genbrugspladsen i Værløse snart skal udvides med 1500 kvadratmeter på det område, som hidtil har været en del af rensningsanlægget. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får Værløse en moderne genbrugsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får Værløse en moderne genbrugsplads
Furesø - 20. marts 2019 kl. 10:14
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste Værløseborgere kender kun alt for godt irritationen over den manglende plads på genbrugspladsen på Ballerupvej. Men snart er det slut med at bakse rundt med bilen for at få den bedste plads foran »småt brændbart«.

Den kommende vinter skal pladsen udvides med 1500 kvadratmeter og skal i samme omgang gennemgå en gennemgribende modernisering.

Furesø Kommunes Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling har kigget på mulighederne indenfor renovationsområdet. Ud af tre mulige scenarier valgte de at fastholde en genbrugsplads i nord og en i syd, samt at pege på en renovering frem for at skulle finde en ny placering. Det er lykkedes at finde en model, som kan fastholde genbrugspladsen på Ballerupvej. Gennem en bodeling med forsyningsselskabet Novafos har kommunen fået yderligere 1500 kvadratmeter at gøre godt med i området mellem den nuværende genbrugsplads og Hareskoven.

- Et enigt udvalg lægger op til en totalrenovering og udvidelse med 1500 kvadratmeter af genbrugspladsen i Værløse, siger udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S). Beslutningen skal endeligt konfirmeres af byrådet, men det bliver efter alt at dømme en formssag.

Værløses genbrugsplads kommer dermed op på 5000 kvadratmeter. Farums genbrugsplads er på 6000 kvadratmeter og blev renoveret i sidste byrådsperiode.

Placeringen på Ballerupvej er ifølge formanden noget nær optimal, men giver også udfordringer.

- Det er udvalgets holdning, at det er meget vigtigt, at genbrugspladsen er placeret i nærheden af, hvor folk bor. Det betyder også noget for genanvendelsesprocenten. Men af hensyn til skoven skal vi sikre os, at genbrugspladsen bliver mere støjsvag, forklarer Lene Munch-Petersen.

Brugerne har sådan set allerede betalt for moderniseringen gennem affaldsgebyret, så for Furesø Kommune bliver der ikke tale om en anlægssum.

Paul Hammer Sørensen, affalds og varmeplanlægger i Furesø Kommune, skal nu rundt og kigge på, hvordan andre kommuner har bygget genbrugspladser.

- Værløses genbrugsplads bliver endnu mere moderne end Farums. Vi sigter på, at det skal være endnu længere fremme teknologisk, siger Paul Hammer Sørensen.

Blandt ønskerne er også faciliteter til skoleundervisning, sådan som det kendes fra Farum, og så skal der kigges ekstra meget på tilkørselsforholdene. Der kigges også på at lave mindre kubestationer i lokalområdet f.eks. til pap.

- Sagen er at få det gjort så let som muligt for borgerne at aflevere affaldet, siger Lene Munch-Petersen, som gerne vil i gang så hurtigt som muligt.

- Tidsplanen er ikke lagt endnu men det er i alles interesse at få det i gang så hurtigt som muligt. Vi skal se, at komme ud af starthullerne, siger Lene Munch-Petersen.

grafik køb billede