15. juni 2021
Der er to muligheder for en forlængelse af Farum S-banen. Mulighed to er den, som borgmester Ole Bondo Christensen ønsker, men Allerød Kommunes borgmester Karsten Längerich foretrækker mulighed 1. Illustration: Furesø Kommune
Der er to muligheder for en forlængelse af Farum S-banen. Mulighed to er den, som borgmester Ole Bondo Christensen ønsker, men Allerød Kommunes borgmester Karsten Längerich foretrækker mulighed 1. Illustration: Furesø Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Novo Nordisk støtter forlængelse af S-tog til Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novo Nordisk støtter forlængelse af S-tog til Hillerød

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) håber, at det kan påvirke politikerne på Christiansborg, der lige nu forhandler

Furesø - 08. juni 2021 kl. 18:34
Af Louise Mørch Vilster

Infrastrukturforhandlingerne går ind i sin afgørende fase på Christiansborg, og i Furesø Kommune kæmpes der især for midler til støjafskærmning langs motorvejen gennem kommunen.

arrow Læs også: Borgmestre er uenige om forlængelse af Farum-banen

"Det bør som led i den kommende infrastrukturaftale afsættes konkrete midler til støjbekæmpelse ved fiskebækbroen. Samtidig bør der sættes en pulje af til støjbekæmpelse langs den øvrige del af motorvejen gennem Furesø," siger borgmester Ole Bondo Christensen (S) i en pressemeddelelse.

Et andet stort ønske er en forundersøgelse til en forlængelse af Farum S-banen til Hillerød. Det har indtil videre fået opbakning fra blandt andre Venstre, som har foreslået at sætte 20 millioner kroner af til en forundersøgelse. Også Enhedslisten og Radikale Venstre har meldt ud, at de støtter en forlængelse.

Men nu kommer der også opbakning fra en af landets største virksomheder. Medicinalvirksomheden Novo Nordisk støtter nemlig også en forlængelse af s-togsbanen. Virksomheden har arbejdspladser i både Bagsværd og Hillerød, og forlængelsen vil kæde Nordsjælland og Københavns Omegn sammen, fordi det binder to S-togsfingre og S-toget til lokalbaner.

"Vi taler med trafikordførerne fra de forskellige politiske partier om vores ønsker. Det nyeste er, at vi har talt med Novo Nordisk, der udtrykker støtte til forlængelsen af S-toget fra Farum til Hillerød. Vi ved, at de nu gør, hvad de kan, for at fremme projektet. Det glæder os meget," siger Ole Bondo Christensen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?