26. maj 2020
Farum-virksomheden NorthStar har sikret den optimale lyd på det nye Helsingør Stadtion.
Farum-virksomheden NorthStar har sikret den optimale lyd på det nye Helsingør Stadtion.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: North Star har skabt 1. divisionslyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

North Star har skabt 1. divisionslyd
Opdateret 07. oktober 2019 kl. 09:43
Furesø - 04. oktober 2019 kl. 12:19
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Helsingørs borgmester Benedikte Kiær indviede kommunens nye fodboldstadion kunne publikum høre hendes tale klart og tydeligt. For selv om FC Helsingør nu spiller i 2. division er kvaliteten af stadions nye moderne lydanlæg til toppen af 1. division - og forberedt til superligaen.

Med Bose Modeler software udviklede Farum-virksomheden NorthStar en skræddersyet løsning, der sikrede en optimering af lydanlægget, så behov og lydkrav blev opfyldt til en konkurrencedygtig pris. NorthStars lydløsning indeholdt 34 stk. Bose® højttalere. Under tribunens tag skulle 16. stk. Bose® 802IV monteres, mens de resterende 18 stk. Bose® 402IV højttalere skulle fordeles på master til ståpladserne rundt om modsatte langside - og de to baneender. Begge højttalermodeller havde samme klangkarakter, så lyden blev ensartet og behagelig for ørerne.Lyden skulle forstærkes med 3 stk. Bose® PowerMatch 8500, og en central digital signal processor skulle håndtere den overordnede signalbehandling fra speakertårnet. Installationen skulle laves med kabler og netværksudstyr, så drift kunne vedligeholdes med mindst mulig service og styres med meget brugervenlige digitale betjeningspaneler.

Trods byggeriets udfordringer forløb installationen af lydanlægget næsten som planlagt.

- Vi oplevede et rigtig godt samarbejde med kommune og entreprenør, når vores installation skulle indpasses i den løbende projektplan, siger Lennart Funch, CEO hos NorthStar.

Da lydanlægget var klar kort før indvielse af stadion, blev akustiker Eddy Bøgh Brixen tilkaldt. Som uafhængig lydkonsulent skulle han gennemgå og teste, at lyddækning, kvalitet og lydtryk levede op til udbuddets kravspecifikationer.

NorthStars lydløsning blev godkendt, og måltallene viste, at det nye Helsingør Stadion måske fik Danmarks bedst spillende tribune målt på taleforståelighed og lydstyrke.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?