14. december 2017
Neslihan Diksan giver sit tidligere parti, Socialdemokratiet, og går ikke i valgforbund.
Neslihan Diksan giver sit tidligere parti, Socialdemokratiet, og går ikke i valgforbund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Neslihan vil ikke i valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Neslihan vil ikke i valgforbund
Furesø - 10. oktober 2017 kl. 09:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FURESØ: Der blev smækket med døren, da Neslihan Diksan forlod Socialdemokratiet efter 12 år som byrådsmedlem.

Hun nægtede at undskylde for sin deltagelse i den dansk-tyrkiske forening UETD, som af netmediet Zetland.dk blev beskyldt for at være en forlænget arm for det tyrkiske regeringsparti AKP.

Neslihan Diksan har istedet lavet sin egen liste - som har fået navnet De Frie Demokrater og får bogstavet N på stemmesedlen ved kommunalvalget den 21. november.

Den røde fløj i Furesø Kommune er i forvejen delt i to valgforbund, idet Alternativet og Enhedslisten er gået sammen for at sikre mere modspil til borgmester Ole Bondo Christensens politik, som de mener er alt for borgerlig. Det andet valgforbund består af Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og SF.

Neslihan Diksan har modtaget mange opfordringer til at gå med i valgforbund med sit tidligere parti, men kalder det dobbeltmoralsk.

- Jeg har fået mange invitationer og opringninger om at gå i teknisk valgforbund, men jeg har besluttet mig for at ikke at gå med, siger Neslihan Diksan til Frederiksborg Amts Avis.

- Det giver ikke mening for mig, at det parti der ikke havde plads til mig, nu efterspørger at gå i valgforbund med mig. Det er dobbeltmoralsk, siger Neslihan Diksan, som godt forstår Socialdemokratiets interesse i et valgforbund.

- Det handler udelukkende om at få mine stemmer, fastslår Neslihan Diksan.

Et teknisk valgforbund oprettes for at undgå stemmespild. Neslihan Diksan fik ved seneste valg 188 personlige stemme rog skal op over 1000 stemmer for at komme ind i byrådet. Får hun et mindre antal stemmer, vil de reelt være spildt. Der vil i forvejen opstå et mindre stemmespild på grund af de to røde valgforbund. Den borgerlige fløj med Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er i teknisk valgforbund.

mikkel

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk